42

آشنایی با گیاه گشنیز

|
0 دیدگاه
fresh-coriander-leaves-in-a-roof-top-garden-f4-AMB-download-yoyo

گشنیز گیاهی است علفی با نام علمی Corindrum satirum و دارای از دو خانواده جعفری و واریته دارویی است.

ریشه آن تقریباً غده ای و دارای انشعابات فراوان به طول ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر است. گیاه گشنیز بسته محل محل رویش از ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر ارتفاع دارد گلها کوچک به رنگ سفید ا صورتی در انتهای ساقه به صورت چتر مرکب می باشد.

خواص دارویی

گشنیز اثر تسکین دهنده، استفراغ و برطرف کننده عطش است گشنیز خام خواب آور است. اسانس آن در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و نوشابه سازی و داروسازی کاربرد دارد تخم گشنیز خاصیت نیرودهنده، هضم کننده غذا و بادشکن دارد همچنین اثر ضد تشنج، ضد صرع و ضد کرم دارد.

دانه گشنیز به عنوان یک ادویه در مواد متعلق به ناحیه مدیترانه و غرب آسیا و در ایران استان های همدان و کرمانشاه کشت می شود و به عنوان یک سبزی مهم به صورت تازه خوری مصرف می شود.

 

0 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.