78

اسیدهای چرب امگا ۳

|
0 دیدگاه
Omega-3

اسیدهای چرب امگا ۳ (Omega-3 fatty acids) ماده ای کلیدی برای رشد  طبیعی و نرمال افراد می باشد.مکمل های حاوی امگا ۳ جزء مکمل های پرطرفدار هستند و افراد برای پیشگیری و درمان بیماری ها از آنها استفاده می نمایند.

از آنجا که بدن انسان ها قادر به ساخت اسیدهای چرب امگا ۳ نیست، ما باید این اسیدهای چرب را از طریق رژیم غذایی دریافت نماییم.

چرا افراد اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف می کنند؟

تحقیقات شواهدی قوی در مورد تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ تهیه شده از روغن ماهی برروی کاهش فشار خون و تری گلیسیرید فراهم می کنند. شواهد خوبی هم برای تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ برروی آرتریت روماتوئید وجود دارد. شواهد گذشته نشان می دادند که اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند خطر حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری های قلبی را کاهش دهند، اما تحقیقات جدید این شواهد را رد می نمایند. تحقیقات بیشتری برای بررسی این موضوع مورد نیاز است.درباره اسیدهای چرب امگا ۳ و تاثیرات آنها برروی سایر بیماری ها نیز تحقیقاتی انجام گرفته است.

این بیماری ها شامل آسم، سرطان، افسردگی، پسوریازیس، بیماری های التهابی روده همچون بیماری کرون و کولیت روده، بیش فعالی و آلزایمر می باشند. هرچند بعضی از این تحقیقات نویدبخش هستند، اما هنوز برای نتیجه گیری درباره تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ برروی بیماری های ذکر شده زود بوده و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.نواع مختلف اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند گیج کننده باشند.

روغن های ماهی وجو دارند که شامل اسید دوکوزاهگزانوییک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) می باشند. همچنین منابع گیاهی حاوی اسید آلفا لینولنیک (ALA) موجود بوده که در بدن تبدیل به اسیدهای چرب امگا ۳ می شود.در بیشتر تحقیقات از روغن ماهی ها که شامل اسید های چرب امگا ۳ هستند، استفاده شده است. هرچند منابع گیاهی ممکن است همین فواید را داشته باشند، اما تحقیقات کم تری راجع به آنها انجام شده و کم تر شناخته شده هستند. درحال حاضر، تاثیرات و فواید روغن ماهی بیشتر از منابع گیاهی تایید شده می باشند.

چقدر اسیدهای چرب امگا ۳ باید مصرف نماییم؟

میزان استانداردی برای مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ وجود ندارد. انجمن قلب آمریکا (AHA) مصرف روزانه ۱ گرم (EPA) و (DHA) روی هم را برای افرادیکه مبتلا به بیماری قلبی هستند، توصیه می نماید. مقادیر بالاتر (بین ۲ تا ۴ گرم در روز) برای کاهش تری گلیسیرید استفاده می شود. اگر نیاز به مصرف مکمل های حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ دارید، قبل از مصرف با پزشکتان برای تشخیص میزان مورد نیاز مشورت نمایید. کودکان بجز در مواردیکه پزشک تجویز می کند نباید از مکمل های حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ استفاده نمایند.

منابع طبیعی اسیدهای چرب امگا ۳ کدام اند؟

منابع طبیعی و خوب اسیدهای چرب امگا ۳ شامل:

ماهی های سردآبی همچون ماهی تن، سالمون، قزل آلا و ساردین
روغن جگر ماهی
روغن تخم کتان و کلزا
لوبیای سویا
گردو

AHA توصیه می کند که به منظور تامین نیاز بدن به اسیدهای چرب امگا ۳ افراد هفته ای دوبار ماهی مصرف نمایند.

خطرات مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ کدام است؟

تاثیرات جانبی – اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند باعث ناراحتی معده و یا اسهال شوند. این تاثیرات در مقادیر بالاتر بدتر می شوند.

تداخلات – اگر از داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضدپلاکت و یا مسکن های ضدالتهابی استفاده می کنید، درباره مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ با پزشک خود مشورت نمایید. ترکیب امگا ۳ با این داروها می تواند باعث افزایش خونریزی شود.

خطرات – زنان باردار، افرادیکه دیابت دارند، در خطر بالای خونریزی هستند و یا کلسترول LDL آنها بالا است، باید پیش از مصرف مکمل های حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ با پزشک خود مشورت نمایند. خوردن ماهی عموما بهترین راه برای دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد. اما بیاد داشته باشید که بعضی از ماهی ها همچون شاه ماهی خال مخالی، نیزه ماهی و … میزان بیشتری جیوه داشته و مصرف آنها توصیه نمی شود. هرچند بنظر می رسد که فواید ماهی از مضرات آن بیشتر است، اما مصرف این ماهی های پر از جیوه توصیه نمی شود.

0 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.