58

نقش جويدن در عملکرد بهتر غدد بزاقی

|
0 دیدگاه
25

معده براي ترشح آنزيم هضم و گوارش مواد غذايي ۳ مرحله را پشت سر مي گذارد.

مغزي، معده اي و روده اي. مرحله مغزي با ديدن، بوييدن، فکر کردن و چشيدن شروع مي شود و ممکن است تا ۵۰۰ سي سي از پپسين و اسيد ترشح شود، ترشح موکوس نيز افزايش مي يابد از اين رو از جداره معده نيز محافظت مي شود.

جويدن مرحله بوييدن و چشيدن را طولاني مي کند و به طور غيرمستقيم عمل جويدن در حفاظت از جداره معده نقش دارد.غدد بناگوشي، تحت فکي، زير زباني و غدد کوچک دهاني در ترشح بزاق نقش دارد. بزاق دو نوع ترشح دارد يکي ترشح آبکي که حاوي پتيالين است و نشاسته را آماده هضم مي کند و ديگري ترشح غليظ که عمل آن لغزنده کردن مواد غذايي است.

خوب جويدن فوايد ديگري نيز دارد؛ از جمله اين که با حرکت سه گانه فک تحتاني جريان خون در قسمت مورد نظر بيشتر مي شود و زمينه را براي ترشح بزاق و عمل شيميايي گوارش فراهم مي کند.

بعضي معتقدند جريان بيشتر خون در صورت براي چشم و گوش نيز مفيد است.خوب جويدن غذا باعث مي شود گلوله هاي غذايي پس از مخلوط شدن با بزاق، بهتر بلعيده شود.وقتي غذا خوب جويده شود تأثير محرک هاي غذايي که باعث مشکلات معده و اثني عشر مي شود، کاهش مي يابد.

در نهايت بايد گفت؛ کساني که عمل جويدن را به خوبي انجام نمي دهند با آن که به مقدار متعادل غذا خورده اند، بدنشان هميشه در حالت گرسنگي به سر مي برد؛ حال آن که با کمتر از اين مقدار مي توان با خوب جويدن انرژي کافي و لازم را به دست آورد.

0 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.