139

اب انار تقویت کننده ی قلب و معده

|
0 دیدگاه
22

پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: هسته‌های سخت میوه انار مقوی معده و آب انار مقوی قلب و معده است.

انار درختی متعلق به خانواده Puniaceae است که در انگلیسی Pomegrenateنامیده می‌شود.

زادگاه این درخت ایران است، برگ‌های آن به رنگ سبز براق و گل‌هایی قرمز رنگ دارد، نافه از پرچم‌های متعدد ساخته شده و تخمدان آن خانه‌های متعدد دارد که در آن دانه‌های سخت قرار می‌گیرند و اطراف دانه را پوشش آبدار فرا می‌گیرد.

همه‌ی قسمت‌های درخت انار در طب گیاهی استفاده می‌شود،  عصاره‌ی پوست درخت خاصیت ضد کرم دارد و برای کرم‌های تیپ وُرم و هایمنولپی دوزیس مؤثر است.

خاصیت ضد کرم آن بعلت ماده‌ی ایزوپله‌تیه‌رین است، در پوست درخت علاوه‌بر این بتولیک اسید و اورسولیک اسید وجود دارد، در پوست ریشه و پوست اندام‌های هوایی گیاه آلکالوئیدهای متیل پله‌تیه‌رین، ایزوپله‌تیه‌رین، پله‌تیه‌رین و پزودوپله‌تیه‌رین وجود دارد.

عصاره‌ی پوست ریشه، اثر کرم‌کشی به‌ویژه بر ضد تنیاکانینا را نشان می‌دهد. در هر ۱۰۰ گرم میوه خوراکی تازه انار ۱۶ گرم هیدرات کربن، ۰.۳گرم مواد چرب، ۰.۵گرم پروتئین، ۸۲ گرم آب، ۲۵۹ میلی‌گرم پتاسیم، ۳ میلی‌گرم کلسیم، ۸ میلی‌گرم فسفر، ۰.۳میلی‌گرم آهن، ۳ میلی‌گرم سدیم، ۰.۰۳میلی‌گرم تیامین(B۱)، ۰.۰۳ میلی‌گرم رایبوفلاوین (B۲)، ۰.۳ میلی‌گرم نیاسین(B۳)، ۴ میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد.

میوه انار بعلت وجود تانن قابض است، جوشانده‌ی پوست میوه‌ی آن برای معالجه‌ی اسهال و اسهال خونی نافع است و محلول آن برای ترشحات سفید مهبلی بصورت شست‌وشوی موضعی استفاده می‌شود.
پوست ساقه و غنچه‌های گل نیز این خاصیت را دارد.

پوست درخت انار برای تهیه‌ی محلول غرغره برای زخم‌های دهان و گلو و مایع شست‌وشو برای بند آمدن خون‌ریزی بینی نیز کاربرد دارد.پویان اظهارکرد: مرهمی که از جوشانده برگ و پوست ریشه درخت انار تهیه شود برای رفع خارش پوست مؤثر است.

گل‌های له شده درخت انار برای ترمیم سوختگی بدن مفید است و جوشانده قسمت‌های مختلف درخت انار خاصیت ضد باکتری دارد. میوه‌ی انار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و مصرف مداوم میوه انار باعث نعوظ می‌شود، ملین است و ترشح ادرار را زیاد می‌کند.
مصرف آب انار رسیده و شیرین پس از غذا برای تصفیه‌ی خون و تقویت کبد و بیماری یرقان و صاف شدن صدا و باز شدن رنگ چهره بسیار مفید است و دانه‌ی میوه گیاه نفاخ است.
گل انار با زیره برای اسهال کودکان نیز مصرف می‌شود، میوه انار برای برطرف کردن تب‌های صفراوی و یرقان بسیار نافع است، رب انار نیز همه این خواص را دارد، مخلوط میوه‌های ترش و شیرین انار برای برطرف کردن تشنگی مفرط، تب‌های تند، قی، بی‌حالی و خماری و برطرف کردن ویار زنان حامله تجویز می‌شود.

گل انار را گلنار فارسی می‌گویند، غرغره دم کرده آن برای التیام زخم دهان و خون‌ریزی بن دندان و همراه با گلاب برای برطرف کردن ورم چشم و با آب بارهنگ برای التیام زخم آلات تناسلی مرد و با آب برای برطرف کردن خراش‌های پا که از کفش تنگ ایجاد شده باشد آثار درمانی مفیدی دارد.

شست‌وشوی زخم بواسیر با جوشانده‌ی پوست، برگ، گل و پوست میوه درخت انار بسیار نافع است، نشستن در این جوشانده برای بیرون‌زدگی مقعد بسیار اثربخش است.

برای جوشانده‌ی پوست ساقه، میوه و ریشه از ۲۰ گرم در یک لیتر آب استفاده می‌شود و مقدار خوراک از آب یا رب انار ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم است.

 

0 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.