536

چرا “افت قند خون” خطرناک است؟

|
0 دیدگاه
%d9%82%d9%86%d8%af

یپوگلیسمی (قند خون پایین) در شرایطی ایجاد می‌شود که قند خون افراد به کمتر از ۷۰ برسد، البته واکنش افراد مختلف به افت قند خون متفاوت بوده و این بسیار مهم است که بیمار بتواند علائم و نشانه‌هایی که مخصوص به خود است را شناسایی کند.

هترین راه برای تشخیص هیپوگلیسمی، اندازه‌گیری قند خون است و چنانچه فردی علائمی مشکوک به هیپوگلیسمی دارد و به دلایلی نمی‌تواند قند خون را اندازه بگیرد، با فرض بر اینکه دچار افت قند خون شده، درمان می‌شود.

هیپوگلیسمی شدید می‌تواند باعث ایجاد تصادف رانندگی، صدمه، کما و حتی مرگ شود،  لرزش، عصبانیت یا اضطراب، تعریق، تحریک‌پذیری، زودرنجی یا بی‌حوصلگی، احساس گیجی، هذیان‌گویی، افزایش تعداد ضربان قلب، احساس سبکی سر یا سرگیجه، گرسنگی و تهوع، احساس خواب‌آلودگی، اختلال بینایی، سوزش یا بی‌حسی در لب‌ها یا زبان، سردرد، ضعف یا خستگی، خشم، لجاجت و غمگینی، کابوس‌های شبانه، تشنج و بیهوش شدن از جمله علائم و نشانه‌های هیپوگلیسمی است.

در چنین شرایطی مصرف ۱۵ تا ۲۰ گرم گلوکز یا کربوهیدرات ساده که به سرعت جذب شده و باعث افزایش قند خون می‌شود، ضروری است.

اندازه‌گیری مجدد قند خون پس از ۱۵ دقیقه از مصرف کربوهیدارت صورت گیرد و چنانچه قندخون همچنان پایین (کمتر از ۷۰) باشد، مصرف کربوهیدرات را با همان میزان مجددا تکرار کنید، فاصله وعده غذایی اصلی یا میان وعده بیش از یک تا دو ساعت باشد و هنگامی‌که قند خون به میزان طبیعی (بالاتر از ۷۰) رسید، پس از درمان هیپوگلیسمی بیمار باید میان وعده کوچکی مصرف کند.

چهار حبه قند در یک لیوان آب، یک قاشق سوپ‌خوری شکر یا عسل در یک لیوان آب، نصف لیوان آب میوه یا نوشابه غیررژیمی، دو قاشق سوپ‌خوری کشمش، یک لیوان شیر کم‌چرب و… هر کدام دارای ۱۵ گرم کربوهیدرات هستند.

حداقل ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا مواد قندی مصرف شده اثر خود را بگذارد و باعث افزایش قند خون شود. بنابراین هنگام افت قند خون از مصرف پشت سر هم مواد قندی خودداری شود؛ زیرا منجر به افزایش بیش از حد قند خون می‌شود.

فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت :بیمار در هنگام بروز افت قند خون از خوردن شکلات یا مواد غذایی حاوی چربی (پنیر) خودداری کند؛ چراکه این مواد غذایی قند خون را به سرعت درمان نمی‌کنند و در طی این مدت تمایل به خوردن مواد غذایی بیشتر شده و به دنبال آن قند خون به میزان بسیار زیادی بالا می‌رود.

بیمار مبتلا به دیابت و خانواده او باید همیشه منابعی از قند با جذب سریع به همراه داشته باشند تا در صورت مواجه شدن با شرایط کاهش قند خون بتوانند به سرعت به آن دسترسی پیدا کنند.

1 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.