61

کنترل نقرس با تغذیه مخصوص افراد با فشارخون بالا

|
0 دیدگاه
untitled-1

علت بیماری نقرس افزایش اسید اوریک خون و تجمع این ماده در بافت‌های بدن و بخصوص مفاصل است. شایع‌ترین مفصل درگیر شده در بدن مفصل شست پا است و درد و تورم این مفصل ناشی از نقرس معمولاً چند روز به طول مینجامد.

نقرس بیماری دردناکی است که معمولاً خود را به‌ صورت حملات عود کننده درد و تورم در ناحیه شست پا نشان می‌دهد. اینکه چرا بیماری دوره‌های خاموشی و فعالیت دارد هنوز به‌درستی شناخته‌شده نیست ولی یک مطالعه جدید نشان داده است که رژیم‌های غذایی که برای کاهش فشارخون استفاده می‌شوند می‌تواند به کاهش حملات نقرسی کمک کند.

علت بیماری نقرس افزایش اسید اوریک خون و تجمع این ماده در بافت‌های بدن و بخصوص مفاصل است. شایع‌ترین مفصل درگیر شده در بدن مفصل شست پا است و درد و تورم این مفصل ناشی از نقرس معمولاً چند روز به طول مینجامد. مطالعات قبلی نشان داده است که فشارخون بالا و دیابت و مصرف بالای پروتئین می‌تواند موجب افزایش احتمال حملات نقرسی شود.

حدود چهار درصد از مردم به نقرس مبتلا هستند و شیوع این بیماری در ۲۰ سال گذشته یک درصد افزایش پیدا کرده است.

مطالعه جدید بر روی نوعی رژیم غذایی برای کاهش فشارخون به نام Dietary Approaches to Stop Hypertension یا DASH انجام‌شده است. این رژیم غذایی سدیم و چربی اشباعی و شکر و گوشت قرمز پایین و غلات کامل و میوه و سبزی‌ها بالا را توصیه می‌کند. این رژیم غذایی به مدت سه ماه به یک گروه ۴۰۰ نفری داده شد. در پایان مطالعه میزان اسید اوریک افراد ۳۵ صدم میلی‌گرم کاهش پیدا کرد و در آن‌هایی که در ابتدای مطالعه اسید اوریک بالا داشتند کاهش اسید اوریک چهار برابر این میزان بود. این تأثیر تقریباً در حد اثر داروهایی است که برای کاهش اسید اوریک استفاده می‌شوند.

نتایج این تحقیق در مجله Arthritis and Rheumatology منتشرشده است.

0 پسندیده شده
مرجان امینی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.