103

میوه ای به نام مانگوستین

|
0 دیدگاه
74747487867867

شاید تاکنون نام میوه مانگوستین را شنیده و حتی آن را چشیده باشید. یکی دیگر از میوه های کشورهای گرمسیری به خصوص مالزی مانگوستین است که هر ساله

 سهم قابل توجهی از درآمد صادرات میوه مالزی را به خود اختصاص می دهد.

نام این میوه به انگلیسی Mangosteen بوده و به فارسی مانگوستین تلفظ می شود. همچنین به نام های Garcinia mangostana L., mangostan, manggis, mangis, mang cut نیز شناخته شده است.

مانگوستین در نواحی گرمسیری و استوایی می روید و در کشورهای جنوب شرقی آسیا نظیر تایلند، مالزی، سنگاپور، ویتنام و اندونزی یافت می شود.

مانگوستین ها میوه هایی با پوستی به رنگ قرمز یا بنفش تیره، گوشته سفید و در اندازه یک هلو هستند و ارتباطی به mango (انبه) ندارند.

از لحاظ ظاهر شبیه بادمجان دلمه ای است، با همان رنگ و از بادمجان کوچکتر است و خیلی خوش طعم،مزه ای بین ترش و شیرین دارد و به خاطر طعم و ارزش غذایی که دارد آنرا ملکه میوه ها می دانند.

پوست آن کمی سفت اما میوه آن نرم و لطیف است.

فواید مانگوستین

این میوه در کشورهای آسیایی و حتی کشورهای مقصد صادرات طرفداران بسیاری دارد و هم گوشته و هم پوست آن مورد مصرف دارد. در طب آسیای شرقی از جوشانده پوست این میوه برای درمان معده درد، اسهال و بیماری های عفونی استاده می شده است.

امروزه ثابت شده که در پوست این میوه مقادیر بالایی ویتامین B و E موجود است و در درمان بیماری های باکتریایی کاربرد دارد.

خود مانگوستین نیز در درمان بیماری های میکروبی، باکتریایی و برخی سرطان ها مورد استفاده دارد.

منبع کلسیم ،آهن و فیبر است.

تحقیقات نشان می دهد که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است که در تقویت سیستم دفاعی بدن نقش به سزای دارد.

ضد باکتری و ضد قارچ ،مخصوصامناسب برای بیماری مزمن ویروس اچ آی وی است.

جریان خون را بهبود می بخشد.

 تب بر است.

جوشانده پودر پوست آن قند خون را کاهش می دهد.

به علت وجود گزانتون بالا ،آرام بخش است و افسردگی را کاهش می دهد.

دو نکته:

در هنگام خوردن دقت کنید زیرا پوست آن رنگ میدهد و اگر با لباس تماس پیدا کند رنگ آن با شستن هم پاک نمی شود.

موقع خرید آن دقت کنید که خراب نباشد . وقتی می خواهید بخرید پوست آنرا کمی با انگشت فشار دهید اگر نرم بود سالم است ولی اگر سفت بود و اثر انگشت شما در آن معلوم نشد داخل آن خراب شده است.

طرز مصرف

مانگوستین را پس از پوست کندن به صورت خام و تازه مصرف می کنند. گوشته نرم و طعم شیرین و دلپذیری دارد و از آن در تهیه سالادهای میوه هم استفاده می کنند.

همچنین آب آن نیز در صنعت آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد.

0 پسندیده شده
زهرا حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.