161

جاک فروت یا جاکویرا

|
0 دیدگاه
j1414870860

این میوه در جنوب و غرب هند و سریلانکا و فیلیپین و بنگلادش می‌روید. میوه جاک فروت شبیه آناناس است، اما از آن شیرین‌تر است.از چوب این درخت به خاطر استحکام بسیار آن در ساخت اثاث منزل استفاده می‌شود.“جک فروت”میوه بومی هند و مالزی است که در مناطق گرمسیری از جمله تایلند،اندونزی ،پرتغال کشت می شود.نام این میوه مشتق از زبان مالایی (chakka) و پرتغالی است.
این میوه بزرگترین میوه درختی دنیاست که وزنش به ۳۶ کیلوگرم هم میرسد.طول این میوه گاه تا ۹۰ سانتیمتر… و عرضش به ۵۰ سانتیمتر هم میرسد ولی با این اوصاف باز هم باید آن را از درخت چید.
طعم این میوه شیرین و شبیه آناناس می باشد اما کم آب تر است . پوست سختی دارد که وقتی باز شود میوه های نارنجی درون آن قرار دارد .
بعضی آنرا خام استفاده می کنند اما کنسرو آن بهتر است.
بعضی هم آنرا مانند چیپس سیب زمینی در روغن تف می دهند.
در کشورهای هند ، بنگلادش ، سری لانکا ، اندونزی ، کامبوج و ویتنام از این میوه در طبخ غذا استفاده می کنند و یا آنرا آب پز کرده به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند .
در مالزی آنرا با شیر نارگیل پخته و همراه برنج می خورند. در صنعت بستنی سازی،شیرینی و دسر کاربرد دارد.
در هند از برگ آن به عنوان بشقاب استفاده می کنند.

خواص جک فروت:

جک فروت سرشار از منگنز ،پتاسیم،ویتامین ب ،کاروتین،کمی کلسیم و آهن ونشاسته می باشد. در طب چینی میوه ای با خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی است. مقوی برای کبد
ریشه آن برای درمان بیماریهای آسم و پوست مفید است.
مغز میوه باعث سقط جنین می شود.
شیره گیاه همراه سرکه شفابخش نیش مار و آبسه است.

0 پسندیده شده
زهرا حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.