36

نقش جويدن در عملکرد بهتر غدد بزاقی

|
0 دیدگاه
%d8%ac%d9%88

معده برای ترشح آنزیم هضم و گوارش مواد غذایی ۳ مرحله را پشت سر می گذارد که عبارت است از: مغزی، معده ای و روده ای.

مرحله مغزی با دیدن، بوییدن، فکر کردن و چشیدن شروع می شود و ممکن است تا ۵۰۰ سی سی از پپسین و اسید ترشح شود، ترشح موکوس نیز افزایش می یابد از این رو از جداره معده نیز محافظت می شود.

جویدن مرحله بوییدن و چشیدن را طولانی می کند و به طور غیرمستقیم عمل جویدن در حفاظت از جداره معده نقش دارد.غدد بناگوشی، تحت فکی، زیر زبانی و غدد کوچک دهانی در ترشح بزاق نقش دارد. بزاق دو نوع ترشح دارد یکی ترشح آبکی که حاوی پتیالین است و نشاسته را آماده هضم می کند و دیگری ترشح غلیظ که عمل آن لغزنده کردن مواد غذایی است.

خوب جویدن فواید دیگری نیز دارد؛ از جمله این که با حرکت سه گانه فک تحتانی جریان خون در قسمت مورد نظر بیشتر می شود و زمینه را برای ترشح بزاق و عمل شیمیایی گوارش فراهم می کند. بعضی معتقدند جریان بیشتر خون در صورت برای چشم و گوش نیز مفید است.خوب جویدن غذا باعث می شود گلوله های غذایی پس از مخلوط شدن با بزاق، بهتر بلعیده شود.

وقتی غذا خوب جویده شود تأثیر محرک های غذایی که باعث مشکلات معده و اثنی عشر می شود، کاهش می یابد.در نهایت باید گفت؛ کسانی که عمل جویدن را به خوبی انجام نمی دهند با آن که به مقدار متعادل غذا خورده اند، بدنشان همیشه در حالت گرسنگی به سر می برد؛ حال آن که با کمتر از این مقدار می توان با خوب جویدن انرژی کافی و لازم را به دست آورد.

0 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.