38

پنج شیوه حفظ سلامت در فصل تابستان

|
0 دیدگاه
6

کارشناسان بهداشتی رعایت پنج نکته را از عوامل اصلی حفظ سلامت در تابستان می‌دانند.

با افزایش استفاده ازمواد پتاسیم‌دار، نوشیدن مایعات کافی، مصرف غذای سبک و کم حجم، مصرف نکردن فست‌فود یا غذای رستورانهای بین راهی در سفر، و دور ماندن از نور خورشید در ساعات داغ روز (۱۰ تا ۴ بعدازظهر) سلامت خود را حفظ کنید.

مواد حاوی پتاسیم از گرما زدگی در تابستان جلوگیری می کند بنابراین مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سبزیجات و میوه ها سلامتی فرد در فصل گرما را تضمین می کند.
از قدیم همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان توجه به تغذیه تابستانی و دریافت مواد غذایی سالم در میان خانواده ها از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. گرمای بیش از حد در روزهای تابستان انرژی و آب بدن را می کاهد و ضروری است تا به سرعت این کمبودها در سیستم بدن انسان جایگزین شود.
پتاسیم از مواد معدنی است که باید همزمان با افزایش تعریق در روزهای گرم تابستان جبران شود.به عبارت دیگر بدن هنگام تعریق مواد معدنی با ارزشی مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم را از دست می دهد پس ضروری است که این مواد به سرعت در بدن جبران شوند.
پتاسیم در انواع میوه ها و سبزیجاتی چون، کاهو، کرفس، خیار، اسفناج، زرد آلو، خربزه، هندوانه گل کلم، کلم بروکلی قارچ و گوجه فرنگی و غیره یافت می شود. سدیم و پتاسیم دو عنصر بسیار مهم برای حفظ فشار خون و عملکرد سیستم عصبی، اسکلتی و سلامت قلب هستند البته جبران مواد معدنی سدیم به راحتی در بدن با مصرف مواد غذایی و نمک و همچنین لبنیات وجود دارد. آب میوه های طبیعی نیز که در منازل تهیه می شود حاوی پتاسیم است.
همچنین منیزیم برای حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه ها و اعصاب، ضربان قلب و استحکام استخوان ها ضروری است و کمبود آن در بدن بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، افسردگی و ناراحتی عصبی به همراه دارد. منیزیم در موز، انواع لوبیا، عدس، جو و سبوس برنج یافت می شود.

نوشیدن مایعات کافی بویژه شربتهای سنتی و طبیعی

نوشیدن آب کافی هشت تا ۱۰ لیوان (بسته به ذائقه فرد) به عنوان مایع حیات به عنوان نخستین نوشیدنی فصل تابستان حایز اهمیت است.
علاوه بر آب، استفاده از سایر نوشیدنی ها و شربت های طبیعی و سنتی نباید مورد غفلت خانواده ها قرار گیرد، مانند شربت خاکشیر، عرق نعنا، بهار نارنج، بید مشک، آبلیمو سکنجبین و… که هر یک از آنان دارای خواص درمانی است و در این ایام برای سلامتی و جلوگیری از گرما زدگی مناسب هستند.
آب میوه های صنعتی که در بازار وجود دارد حاوی مواد اسانس دار، نگه دارنده و قند مصنوعی است که برای سلامتی مناسب نیست.

آب میوه ها و شربت هایی که در خانه تهیه می شود به صورت رقیق شده و کم شیرین مورد استفاده قرار گیرد و از افزودن شکر مصنوعی به آب میوه و شربت های طبیعی جدا خوداری شود. هر یک لیوان شربت که شکر مصنوعی به آن اضافه می شود حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری دارد.
از نوشیدن نوشابه های گازدار و کافئین دار خوداری کنند زیرا کافئین، متابولیسم و فعالیت بدن را بالا می برد و نیاز بدن را به مایعات بیشتر می کند.

مصرف غذاهای سبک و کم حجم

استفاده از غذاهایی مانند آب دوغ خیار، نان و پنیر و سبزی و سوپ های کم چرب و کم نمک در ایام تابستان و به خصوص شب هنگام را در سلامتی بسیار مفید دانست.
بهره گیری از انواع مواد غذایی و پروتئین ها و کربوهیدرات ها برای بدن ضروری است اما این غذاها باید در اندازه و حجم کمتری برای ناهار صرف شود تا هضم آن به سهولت صورت گیرد.

استفاده از فست فود ممنوع ، مصرف غذای رستوران های بین راهی درحداقل

مشاهده شده با شروع فصل تابستان خانواده ها در مسافرت و گردش از غذاهای فست وفودها و رستوران های بین راهی به وفور استفاده می کنند که این موضوع باعث بروز بیماری و مسمومیت هنگام سفر خواهد شد.
استفاده از غذاهای آماده و کنسرو شده نیز سبب بیماری و مشکلات دستگاه گوارش خواهد شد و سفارش می شود خانواده ها در هنگام سفر از غذاهای ساده که در منزل تهیه می شود تناول کنند.

نداشتن تردد در ساعات داغ روز

عموم افراد به ویژه کودکان و سالمندان در ساعات داغ روز (۱۲ تا چهار بعدازظهر) از قرار گرفتن در زیر نور خورشید در معابر، خیابان ها و امکان عمومی خودداری کنند

0 پسندیده شده
زهرا افرادی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.