24

کاهش خطر سکته با مصرف ویتامینهای «گروه ب»

|
0 دیدگاه
2

پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ژنگژوی کشور چین میگویند جدیدترین مطالعات آنان نشان داده است که مصرف مکملهای ویتامینهای گروه B از خطر ابتلا به سکته مغزی جلوگیری میکند.

اگر خونرسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شده و متوقف گردد٬این قسمت از مغز دیگر نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد.این وضعیت را اصطلاحاً سکته مغزی می‌نامند. سکته مغزی می‌تواند به عللی مانند بسته شدن یا پاره شدن یکی از رگ‌های خون رسان مغز ایجاد شود. سکته مغزی آسیب عصبی حاد ناشی از اختلال خونرسانی به قسمتی از بافت مغز است که ناشی از انسداد رگ مغزی به وسیله یک لختۀ خونی و یا پارگی یکی از عروق تغذیه کننده آن قسمت بافت مغز می‌باشد.
پیش از این اعلام شده بود که بیشتر ویتامین های گروه B در سلامت پوست و مو نقش مهمی دارند؛ اما به جز مادران آینده که برای جبران کمبود ویتامین B۹ یا همان اسید فولیک در ماههای نخست بارداری این ویتامین به آنها تجویز میشود، غالبا فراموش میکنیم که برخی ویتامینهای این گروه برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است.
این مطالعه نشان داد که ویتامین های گروه B برای تشکیل سلول های خونی ضروری هستند و به این ترتیب میتوانند تا ۷ درصد از خطر ابتلا به سکته مغزی پیشگیری کنند.
در این تحقیق، دانشمندان ۵۵ هزار نفر را به مدت ۶ ماه تحت نظر گرفتند. نیمی از این افراد در این مدت مکملهای ویتامین B و بقیه نیز دارونما مصرف کردند. در این مدت در مجموع ۲۴۷۱ سکته مغزی ثبت شد که نشان میدهد افرادی که ویتامین B مصرف میکردند نسبت به افرادی که دارونما مصرف میکردند، هفت درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند. با این حال محققان تاکید دارند که قبل از مصرف هر نوع مکملی باید با پزشک معالج خود مشورت کرد.
ویتامینهای گروه B از مواد مغذی مهم برای بدنند و در مواد غذایی مختلفی از جمله غلات سبوسدار، سیب‌زمینی، موز، لوبیا و عدس یافت میشوند.

0 پسندیده شده
زهرا افرادی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.