16371

ماهی تیلاپیا نخورید

|
8 دیدگاه
10

در حالی که در بسیاری از کشورهای اروپایی مصرف ماهی تیلاپیا منع شده است، نه تنها واردات این ماهی به کشورمان رشدی بی‌رویه داشته بلکه بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته مصرف زیاد این ماهی باعث بروز آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می‌شود.

ماهی تیلاپیا در چین به عنوان یک پروژه تولیدی در حجم عظیم و با قیمتی ارزان برای صادرات در مزارع به راه افتاد که دارای محیط های پرورش بسیار آلوده‌ای هستند در واقع از کود و پساب حیوانی مزارع به عنوان غذای این ماهی استفاده می‌شود؛ رشد سریع و غذای بی‌کیفیت و ارزان ماهی تیلاپیا آن را به محصولی با صرفه و سودآور برای کشور چین تبدیل کرده است.

تنها جنس نر این ماهی خوراکی است، پرورش دهندگان برای رشد بهتر و سریع‌تر این ماهی، از هورمون و آنتی‌بیوتیک‌های زیادی در محیط پرورش آن استفاده می‌کنند که بالطبع جذب گوشت این ماهی می‌شود. براساس گزارش‌های مجامع علمی و تحقیقاتی در دنیا که در رسانه‌های بین‌المللی نیز بازتاب زیادی داشته است، این ماهی نسبت به دیگر ماهی‌ها دارای امگا ۳ بسیار کم‌تری بوده و در عوض امگا ۶ بالایی دارد که برای سلامتی بسیار مضر است.

بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته مصرف زیاد این ماهی باعث آلزایمر، التهاب روده و مشکلات قلبی می‌شود و رشد بی رویه واردات این ماهی به کشورمان در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، مصرف آن منع شده است.

براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ایران با تولیـد سالانه ۶۹۲ هزار تن انواع آبزیان، رتبه دوم جهان را در آبزی پروری داشته است،  با وجود این حجم تولید که قطعا درپی آن صدها فرصت شغلی ایجاد شده است، معلوم نیست چرا از واردات این ماهی مضر به کشورمان در حالی که در کشورهای مختلف دنیا مصرف آن منع شده، جلوگیری نمی شود.

با توجه به اینکه رشد این ماهی سریع بوده و از هرچیزی نیز تغذیه می‌کند، پرورش آن در آب‌های داخلی موجب از بین رفتن آبزیان دیگر و تغییرات اکوسیستمی خواهد شد.

39 پسندیده شده
زهرا افرادی
از این نویسنده

8 دیدگاه

توسط: حسین

هر شایعه ای را نشر ندهید برای یک عده افراد سودجو

توسط: تقی

چند سال قبل به نفع دزد و قاچاقچی درشت دانه و اقوام نسبی و سببی و مستقیم و غیر مستقیم به نام غیر بود و مطرح میشد بهترین ماهی است و وارد شود ولی بعد از تغییر دولت و از دست رفتن دلال و وارد کننده و تغییر در چارت مدیریتی گمرک و تاجر نیاز به انتخاب دلال جدید مطرح شد و مشخص شد که سودش کمتر یا به ضرر است و مطرح شد که خوب نیست و بد است و الوده است در حالیکه بهداشت میتوانست از ده سال قبل ورود انرا ممنوع و در رسانه ها الوده بودنش را مطرح کند که نمیکرد و نکرد و سیاسی بود.

توسط: صالح

این حرف هارو سازمان شیلات در آورده تا ضرر ماهیان جنوب و شمال بیشتر ازین نشه. ماهی هایی که تا به دست مردم برسه دو برابر سود از روش میره توی جیب شیلات.
اصلا هم اینطور نیست که در کشور های خارجی ممنوع شده باشه، چرا دروغ تحویل مردم میدید آخه؟ مردم باید نون و ماست بخورن؟ همه که پول ماهی سفید و شیر ندارن بدن، اازه تیلاپیا بسیار خوشپخت تر و خوش مزه تر از ماهی های دیگه هست.
دروغ تحویل مردم ندید تورو خدا.

توسط: محمدرضا قنبری

مطلب درباره ماهی تیلا پیا جالب بود

توسط: احمد

اینجانب دانشجوی دکترای بهداشت مواد غذایی میباشم و صراحتا اعلام میکنم اطلاعات این مطلبی که نشر دادید به کلی مخدوش و غیر علمی میباشد، ماهی تیلاپیا از ماهیان بسیار پرمصرف در دنیا به شمار می رود و رواج این شایعات عجیب احتمالا به دلیل احساس خطر پرورش دهندگان ماهیان دیگر در کشورمان بوده تا بازار انحصاری خود را حفظ نمایند.

توسط: علی

یعنی چی پژوهش ها نشان میدهند !؟ کدوم پژوهش نشون می ده ؟ بدون سند و مدرک حرف نزنید

توسط: موسایی

“براساس آخرین اطلاعات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ایران با تولیـد سالانه ۶۹۲ هزار تن انواع آبزیان، رتبه دوم جهان را در آبزی پروری داشته است،”!!!
من خودم شیلاتی ام. تا حالا دروغ به این بزرگی را نخونده بودم

توسط: عليرضا

وقتى ماهى سالمن ( ازاد ) وجود داره كى اين ماهى رو مى خوره

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.