5004

دوری از پیری با چند «آنتی اکسیدان» مفید

|
0 دیدگاه
15

تولید زیاد رادیکال‌های آزاد باعث اختلال در عملکرد بدن و موجب برخی بیماری‌ها و پیری می‌شود. آنتی اکسیدان‌ها با پیری و بیماری‌های خاص مبارزه می‌کنند؛ بهترین راه برای این کار تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای این کار باید تولید رادیکال های آزاد را محدود کرد.

واکنش‌های شیمیایی زیادی در بدن ما و میلیون‌ها نفر دیگر اتفاق می‌افتد، این واکنش شیمیایی توسط اکسیژن رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند.رادیکال‌های آزاد در صورت زیاد بودن بیش از حد سمی هستند؛ ما یک سیستم دفاع مرکب از مولکول‌های آنتی اکسیدان داریم که برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد بیش از حد در نظر گرفته شده‌اند؛ تولید رادیکال‌های آزاد موجب حذف آنتی اکسیدان می‌شود.

هرگونه اختلال مانند تولید زیاد رادیکال‌های آزاد باعث اختلال در عملکرد بدن است که برای بدن مضر است و باعث برخی از بیماری‌ها، پیری یا فقط یک رژیم غذایی نامتعادل می‌شود.

استرس اکسیداتیو همان پیروزی رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن است. در واقع یک عامل برهم زننده تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و دفاع‌های آنتی اکسیدانی است و به نوعی به حمله های بیولوژیک به ارگانیسم بدن تعبیر می‌شود.

ویتامین‌ها در کدام موادغذایی هستند

عوامل استرس‌زا
استرس، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، موادغذایی پرواکسیدانت، توتون و تنباکو، آلودگی هوا، خستگی، بیماری، ورزش‌های ویژه، پیری و اضافه وزن.

اخطار
نگران نباشید، این نوع از محاسبات فقط نشان دهنده خطر است و برای تشویق به تغییر برخی عادات و رفتارهای غیر متعادل است و امکان دارد موجب تعادل شود.به غیر از اشعه خورشید، استرس، بیماری و عوامل دیگری از محیط خارجی وجود دارند که میوه و سبزیجات می‌تواند از بروز و ترویج آن جلوگیری کند.

ویتامین A
منابع حیوانی: تن ماهی، کره، خامه، پنیر، تخم مرغ، محصولات لبنی.منابع گیاهی: سبزیجات، میوه‌هایی که گوشت آن نارنجی و قرمز باشند، سبزیجات برگ‌دار.مهمترین موادغذایی که دارای ویتامین A هستند: هویج، اسفناج، برگ چغندر، شاهی، فلفل قرمز، انبه، هندوانه، خربزه، زردآلو، گوجه فرنگی، نارنگی، هلو، شلیل، کلم، کلم بروکلی، لوبیاسبز، تره فرنگی و کاهو.

ویتامین C
میوه‌ها به خصوص مرکبات و میوه‌های قرمز، سبزیجات به ویژه خانواده کلم، سبزیجات برگ‌دار. غنی‌ترین آن‌ها: جعفری، فلفل، کیوی، پاپایا، لیمو، پرتقال، نارنگی، توت فرنگی، انبه، شاهی، کلم قرمز، کلم بروکسل، کلم بروکلی، گل کلم، گریپ فروت، لیمو، انگور فرنگی، پوره، تمشک، خربزه، تربچه، میوه شور، گوجه فرنگی، کلم، نخودفرنگی، شلغم، سیب زمینی.

ویتامین E
روغن نباتی، دانه‌های روغنی، برخی از روغن‌های گیاهی، جوانه گندم، آفتابگردان، ذرت، هسته انگور، بادام، بادام زمینی، میگو، خرچنگ، کلم بروکلی، اسفناج، آووکادو و مارچوبه.

عناصر آنتی اکسیدان‌ها

سلنیوم
غذاهای دریایی به خصوص صدف، ماهی به خصوص شاه ماهی و ماهی تن، جگر حیوانات، گوشت، تخم مرغ، غلات سبوس‌دار، برخی از دانه‌های روغنی مانند گردو، آجیل برزیلی، برخی سبزیجات مانند سیر، ترشک، اسفناج، کاسنی فرنگی، قارچ و تره فرنگی.

روی
غذاهای دریایی مانند صدف، گوشت، پنیر، غلات کامل، دانه‌های روغنی، حبوبات، تخم مرغ، ماهی، برخی از سبزیجات مانند نخودفرنگی، سیر، کلم.عناصر دیگری نیز برای ارتقای فعالیت آنتی اکسیدانی در یک رژیم غذایی متنوع وجود دارد.
کاروتنوئیدها:
لیکوپن، لوتئین، بتاکاروتن، کوآنزیم Q10‌، اسید لیپوئیک آلفا.
پلی فنول:
فلاوونوئیدها، تانن و غیره.

3 پسندیده شده
زهرا افرادی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.