15

خواص میوه ازگیل زرد ژاپنی

|
0 دیدگاه
eriobotrya_japonica_1-660x330
این میوه از نظر طبع و ارزش غذایی بسیار نزدیک به میوه های استوایی و گرم سیری است.

طوطی سانانی همچون کاسکو ،ملنگو، کاکادو بسیار علاقمند به خوردن این میوه هستند و از آنجایی که دارای هسته می باشد باعث سرگرمی پرنده می شود و نکته قابل توجه این میوه به علت داشتن لعاب باث ملین شدن حیوان نمی گردد.

کاربرد دارویی و خواص ازگیل زرد ژاپنی

شربت انبه یا ازگیل زرد ژاپنی در طب چینی برای درمان گلودرد و رفع سرفه استفاده می شود.
از ترکیب برگ انبه یا ازگیل زرد ژاپنی و چند ماده دیگر برای ساخت اکسپکتورانت (داروی خلط آور) و مسکن برای درد سینه استفاده می شود.
برای حضم غذا بسیار مفید است.
آرام بخش است.
برای بهبود عملکرد سیستم تنفسی بسیار مفید است.
خوردن مقدار زیاد انبه یا ازگیل زرد ژاپنی باعث خواب آلودگی می گردد.

درخت گلابی جنگلی یا گلابی وحشی همین ازگیل ژاپنی زیباست که با برگ های کشیده براق و میوه های خوشمزه نارنجی کمرنگ یا زرد، هم در باغ های میوه درخت محبوبی است و هم بدلیل جلوه زیبا می تواند زینت بخش باغچه ها و باغ های بزرگ باشد.
ازگیل ژاپنی درختچه ای متراکم است با شاخه های گسترده و تاج کروی که ارتفاع آن پس از سال ها عمر، به ۵ الی ۱۰ متر و قطر تاج پوششی آن نیز به ۵ الی ۱۰ متر می رسد. فرم طبیعی آن متقارن است و بخاطر هرس پذیری اش، چنان که گفته شد کاربرد بسیاری در طراحی فضای سبز دارد.

برگ های ازگیل ژاپنی به طول ۱۲ الی ۲۰ سانتیمتر و پهنای ۵ الی ۱۰ سانتیمتر به صورت مجتمع بر شاخه می رویند؛ ساده، متناوب کمی دندانه دار هستند و سطح آنها شیاردار است. براق و به رنگ سبز تیره هستند و سطح زیرین آنها کمرنگ تر و پوشیده از کرک های مسی رنگ است. برگ های تازه روییده رنگ سبز کمرنگ تری دارند و که در کنار برگ های مسن تر و تیره تر جلوه چشم نوازی به این درخت می بخشند.
گل های سفید و کمی معطر ازگیل ژاپنی معمولا از آبان تا دی ماه با قطر ۱ سانتیمتر بر گل آذین های ۱۲ الی ۱۵ سانتیمتری در انتهای شاخه ها شکوفا می شوند. ولی بسته به رقم این زمان فرق می کند. میوه ها تقریبا سه ماه بعد از گل دهی می رسند. در بعضی از ارقام میوه اول بهار و در بعضی اوایل تابستان می رسد.

میوه گلابی جنگی، مدور و گلابی مانند به رنگ زرد نارنجی، کمی معطر و در خوشه های ۳ الی ۱۰ تایی می رویند. این میوه ها آبدار و خوش طعم و کمی ترش هستند و حدود ۲ الی ۵ سانتیمتر طول دارند. ارقام زیادی از این درختان وجود دارد که تعدادی فقط برای تولید میوه هایی با کیفیت بهتر ایجاد شده اند.
از برگ این درخت ،چای با خواص درمانی تولید می شود.
بهتر است این درختان را هرسی سبک کرد تا میوه دهی آن کاهش نیابد. همچنین می توان از این درختان برای ساخت پرچینی جذاب استفاده کرد.

0 پسندیده شده
زهرا حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.