136

خواص نارنج و پوست نارنج چیست ؟

|
0 دیدگاه
citrus_aurantium-660x330

از خواص نارنج اینست که آب میوه نارنج ترش ، مطبوع و سرشار از ویتامین C می باشد . و در مصارف غذائی مشابه سرکه و آبلیمو به کار می رود . گل درخت نارنج که بنام بهار نارنج موسوم است بسیار زیبا و معطر است . علاوه بر میوه نارنج ، بهار نارنج و برگ درخت نارنج مصارف قابل ذکری دارند .

خواص نارنج بی نظیر است .  نارنج میوه ایست خوراکی که درخت آن در شمال و جنوب ایران پرورش داده می شود برگ این درخت در تمام ایام سال سبز است و منظره ای بسیار زیبا دارد . از خواص نارنج اینست که آب میوه نارنج ترش ، مطبوع و سرشار از ویتامین C می باشد . و در مصارف غذائی مشابه سرکه و آبلیمو به کار می رود .

گل درخت نارنج که بنام بهار نارنج موسوم است بسیار زیبا و معطر است . علاوه بر میوه نارنج ، بهار نارنج و برگ درخت نارنج مصارف قابل ذکری دارند .

خواص برگ نارنج

از تجزیه شیمیایی برگ درخت نارنج موارد زیر را بدست آورده اند :

۱-اسانسی معطر با بوی مطبوع

۲-استاکیدرین

۳-یک ماده تلخ

۴-هسپریدین و غیره

آرام بخش – ضد تشنج و هضم کننده بودن از خواص نارنج و برگ نارنج است . برای هر یک از این موارد ممکن است ۵ تا ۱۰ گرم برگ تازه نارنج را در یک لیتر آبجوش دم کرده به تدریج صبح و ظهر و شب ۱ تا ۲ استکان با کمی شکر شیرین نموده تناول نمایند . ممکن است یک برگ تازه و تمیز نارنج را در یک استکان آبجوش قرار دهند . چند دقیقه صبر کنند تا مواد مثر آن وارد آب گشته به صورت چای مصرف نمایند .

برگ درخت نارنج را اگر با دست تحت فشار قرار داده له کنند عطر ملایم و مطبوعی از آن خارج می شود که استشمام آن برای آرامش اعصاب و برطرف نمودن اندوه مفید بوده انسان را فرحناک می نماید .
از تجزیه پوست نارنج مواد زیر را بدست آورده اند :

۱-هسپریدین
۲- ایزوهسپریدین
۳- اورانتامارین و اسید اورانتاماریک
۴- اسید هسپریک
۵- اسانس
۶- ماده تلخ
۷- لعاب ( موسیلاژ)

مقوی معده – صفرابر و ضد خونریزی داخلی است . برای این منظور از پوست زرد نارنج شربت یا مربا تهیه نموده بیمار تناول می کند .

رفع کننده سم عقرب است . برای این بیماران شرط اول اینست که هر چه زودتر به مراکز درمانی مجهز مراجعه کنند تا با تزریق سرم ضد زهر عقرب اقدام به معالجه آنها شود . علاوه بر این ممکنست از پوست نارنج نیز استفاده نمایند . بدین منظور باید پوست تازه و زرد رنگ نارنج را در آب خیسانده مدتی صبر کنند تا مواد موثر آن وارد آب شود و سپس از این آب با کمی شکر به بیمار عقرب گزیده می خورانند .

طرز تهیه روغن نارنج

پوست زرد نارنج را همراه با بهار نارنج (شکوفه آن) در روغن کنجد ریخته به مدت ۳ هفته در آفتاب میگذارند و سپس صاف کرده به مصرف می رسانند .
گل درخت نارنج را بهار نارنج می نامند که در اوایل فصل بهار پدیدار می شود . این گل پنج گلبرگ سفید معطر و در حدود ۲۰ پرچم دارد . به گزارش اسان طب بهار نارنج هنگامیکه تازه است بوی معطر و بسیار مطبوعی دارد . برای مصارف دارویی ، بهارنارنج را بحالت غنچه هنگام صبح از درخت می چینند و به سرعت در تاریکی خشک می کنند . ولی خشک کرده آن عطرش کمتر می شود .

0 پسندیده شده
زهرا حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.