98

خواص نارنج در اسرار خوراکیها

|
0 دیدگاه
9o12uzd20e1vgax259k11

اسم من در فارسى ((نارنگ )) بوده و اعراب آنرا معرب کرده نارنج خوانده اند عده اى را عقیده بر آن است که من از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته ام ، داراى عناصر مفیدى که در لیمو و پرتقال ذکر شده بوده ، و همانند آن ها سودمند مى باشم .

بعلاوه بر آب من یک ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد که مرا بین مرکبات ممتاز کرده ، و به علت همین مواد است که ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من کم و ناچیز است .

اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمى نبات کوبیده و کمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش ‍ بگذارید تا یکى دو جوشى بزند بعد آن را بمکید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم کرده و اخلاط آن را خارج مى کند.

نوشیدن آب من مخلوط با شکر، مسهل الصفرا و مسکن فشار آن است . فشار خون را کم مى کنم . زیاده روى در خوردن من کبد را ضعیف مى کند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شوم . ولى اگر آب مرا مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید کاست .

پوست میوه ى من که به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشک کرده ى آن که کوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد.

ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید. از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید. ضماد پخته میوه کامل من که پوست و مغز و هسته را با هم باشند، جهت جرب و خارش و جوش هاى جلدى و نرم کردن پوست بدن و موى سر بى نظیر مى باشد.

من زایمان را آسان مى کنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم . اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى من زیاد بوده ، و پیشینیان مرا ضد طاعون و وبا مى دانستند، و نیز براى کسانى که در اثر تنفس در هواى کثیف ، دچار خفقان شده اند نافع است . تخم من پادزهر سم حشرات مى باشد. بوییدن شکوفه من که به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زکام است .

عرق بهار نارنج

آب مقطر شکوفه ى من که نامش عرق بهار نارنج است ، مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى کند و آن را تقویت مى نماید – درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید در بیمارى هاى سینه و قلب تجویز مى شود.

به مبتلایان به غشى توصیه کنید که همیشه یک شیشه بهار نارنج در خانه داشته باشند و هنگام ناراحتى از آن کمى بنوشند براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است ، آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب کرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید مى باشد.

سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند. عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپک مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى کردند و بخوبى مى دانستند که نور آن را فاسد مى کند.

گذاشتن بهار نارنج مانند پوست آن در کمد لباس ، مانع بید زدن آن ها است ، مرباى بهارنارنج مقوى معده است ، دم کرده بهار نارنج ضد تشنج بوده ، سکسکه را تسکین مى دهد، خوردن دو مثقال آن ضد سم غذایى است . مرباى بهار نارنج کلیه خواص عرق آن را دارد.

0 پسندیده شده
زهرا حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.