677

۱۲ خاصیت هویج برای سلامتی

|
0 دیدگاه

اگر بخواهیم برای نمونه به برخی از خواص هویج که در این مطلب مورد بحث قرار گرفته، اشاره کنیم می توان به خواص هویج در تقویت بینایی و پیشگیری از بیماری های چشم، کاهش کلسترول خون، پیشگیری از انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه و درمان سرماخوردگی و درمان اسهال اشاره نمود.

خواص هویج در کاهش کلسترول خون و پیشگیری از سکته قلبی

تحقیقات نشان داده است که رژیم‌های غذایی که در آن مقدار زیادی کاروتنوئید وجود داشته باشد، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. هویج نه تنها حاوی بتاکاروتن است، بلکه آلفاکاروتن و لوتئین نیز در خود دارد و به همین دلیل مصرف منظم آن باعث کاهش ۶۰ درصدی حملات قلبی عروقی می‌شود.

این آنتی‌اکسیدان‌های با کاهش اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد، از جداره‌ عروق خونی محافظت کرده و آن‌ها را از صدمات احتمالی حفظ می کنند. از دیگر سو بالا رفتن چربی خون باعث مسدود شدن عروق و بروز سکته می‌شود. محققان معتقدند که خوردن هویج و نوشیدن آب هویج سبب کاهش کلسترول خون شده و اثرات منفی کلسترول بد خون در انسداد شریان‌ها را کاهش می دهد.

خواص هویج برای سرماخوردگی

زمانی که گلودرد می‌گیرید راه های زیادی برای تسکین آن به شما پیشنهاد می‌شود. مثل مصرف انواع شربت‌ها. اگر به دنبال درمان‌های خانگی، طبیعی و کم خطر هستید می‌توانید شربت هویج تهیه کرده و گلو دردتان را تسکین دهید.

نوشیدنی هویج برای سرماخوردگی و گلودرد

ترکیب هویج با عسل و لیموترش از آن یک معجون درمانگر برای مقابله با بیماری های دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، سرفه و گلودرد می سازد. مواد لازم برای تهیه نوشیدنی هویج برای سرماخوردگی و گلودرد عبارتند از دو عدد هویج، نصف فنجان عسل و نصف یک لیموترش.

برای تهیه این نوشیدنی ابتدا هویج ها را شسته و حلقه حلقه کنید و داخل یک ظرف شیشه ای بریزید. آب نصف لیموترش را گرفته و به همراه عسل روی هویج ها بریزید. می توانید میزان عسل را بسته به میزان هویج تان بیشتر کنید. در ظرف را ببندید و اجازه دهید شربت هویج تان به مدت حداقل ۲۴ ساعت آماده شود.

سپس می توانید از آن استفاده کنید. می توانید روزانه دو قاشق کوچک از این شربت خانگی و مفید میل کنید. اگر تصور می کنید شربتتان غلیظ شده و شیرینی آن دلتان را می زند می توانید آن را در نصف فنجان آب ولرم رقیق کرده و نوش جان کنید.

تذکر: این نوشیدنی هویج، به دلیل دارا بودن عسل زیاد برای افرادی که قند خون بالایی دارند و بیماران دیابتی توصیه نمی شود. عسل شاخص گلیسمی بالایی دارد و مصرف زیاد و افراطی آن برای این افراد توصیه نمی شود. همچنین مصرف این شربت برای افرادی که تحت درمان با داروهای دیورتیک (ادرارآور) هستند توصیه نمی شود چون تأثیر مشابه دارد و امکان دارد که تأثیر عکس ایجاد کند.

شربت هویج برای درمان سرماخوردگی

برای تهیه شربت هویج به سه عدد هویج و ۱۰۰ گرم خاک قند نیاز داریم. ابتدا هویج‌ها را پوست بکنید و ورقه ورقه کنید. سعی کنید ورقه‌ها نازک باشند. هویج‌ها را داخل یک ظرف دربسته که حاوی ۱۰۰ گرم خاک قند است بریزید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید چند ساعت در هوای آزاد بماند تا شربت هویج‌ها در بیاید.

شربت به دست آمده را در یک شیشه‌ی کوچک بریزید و هر چند ساعت یک قاشق چای‌خوری میل کنید. خواهید دید این شربت طعم خوبی دارد و به سرعت گلویتان را نرم می‌کند. بدین ترتیب به جای شربت‌های تلخ یک شربت خوشمزه خورده‌اید و گلودردتان بهتر شده است.

تاثیر خوردن هویج در تقویت بافت های عضلانی

هویج یکی از سبزیجات حاوی پروتئین است که به تقویت عضلات کمک زیادی می کند. اگر شما هم در پایان روز کاری از کرامپ ها و گرفتگی های عضلانی به خصوص در ناحیه ی گردن و شانه ها رنج می برید به هویج اعتماد کنید. هر ۱۰۰ گرم هویج به میزان ۱.۲۵ گرم پروتئین به بدن می رساند.

پروتئین های موجود در هویج به ساخت پروتئین های جدی در بدن کمک می کند که وظیفه ی تولید دوباره ی بافت های توده ی عضلانی را برعهده دارند. پروتئین های موجود در هویج سرشار از اسید آمینه های مختلف مانند اسید آسپارتیک، اسید گلوتامیک، آرژینین و تریپتوفان هستند. این عناصر مغذی برای تسکین عضلات و همچنین تغذیه آن ها مؤثر هستند.

1 پسندیده شده
زهرا حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.