124

شیردهی شبانه؛ عامل پوسیدگی دندان های شیری

|
0 دیدگاه

 مهمترین عامل بروز پوسیدگی دندان‌های شیری در سنین پایین، شیردهی شبانه و با شیر خوابیدن کودکان است.

شیردهی شبانه؛ عامل پوسیدگی دندان های شیری

 پوسیدگی دندان های شیری از مهمترین مشکلات دندانی دوران کودکی است.

 والدین به این پوسیدگی ها، بیشتر در سنین یک تا دو سالگی توجه می‌کنند که معمولاً درد شروع می‌شود، درحالیکه شروع پوسیدگی از بدو رویش دندان های شیری شروع شده است.به طور متوسط یک کودک دو ساله شش دندان پوسیده شیری دارد؛ اما گاهی نیز همه دندان های شیری کودک دارای پوسیدگی است و به ندرت کودکی را می بینیم که دندان پوسیده شیری نداشته باشد.

 این پوسیدگی ها در نهایت منجر به عصب کشی یا کشیدن دندان می شود و از آنجایی که کودکان کوچک توانایی کافی را برای همکاری با دندانپزشک ندارند، بیشتر اوقات برای انجام درمان‌های دندانپزشکی بیهوشی عمومی لازم می شود. بروز پوسیدگی دندان های شیری در دو سال اول تولد بیشتر به این دلیل رخ می دهد که مادران شیرده و مادرانی که با شیرخشک کودک خود را تغذیه می کنند، او را با شیر می خوابانند و در طول ساعات شب حین خواب، چندین وعده شیر به او می دهند.

 شیردهی شبانه باعث می شود که قند شیر که همان لاکتوز است، به مدت طولانی در مجاورت دندان ها باقی بماند و سبب تخریب آن‌ها شود.اگر مادران بعد از دادن شیر، قدری به کودک خود آب دهند و یا با یک گوش پاکن یا تنظیف مرطوب دندان ها را تمیز کنند، بروز این قبیل پوسیدگی ها به حداقل می‌رسد.

در سنین بالاتر که کودک از شیر گرفته می شود و غذا می خورد نیز اشتباه دیگری که مادران می کنند این است که به کودکان خود در وعده های متعددی مواد قندی می دهند، درحالیکه اگر تعداد دفعات خوراکی های حاوی قند را به یک تا دو وعده در روزکاهش و بعد از آن به کودک خود آب دهند تا دندان هایشان شسته شود به جلوگیری از پوسیدگی دندانی کمک می کند.

 وقتی که کودک خوراکی می خورد، محیط دهان او اسیدی می شود و اگر این خوردن خوراکی مرتب و به فواصل کم صورت گیرد، محیط دهان او در طول روز با حمله اسیدی مواجه است و فرصتی برای پاکسازی پیدا نمی کند، بنابراین دندان هایی که در این محیط اسیدی هستند به شدت در معرض تخریب قرار می گیرند.

برخی مادران تصور می کنند که خوردن توت خشک، انجیر و کشمش بهتر از شکلات است و کمتر به سلامت دندان ها آسیب می رساند، اما واقعیت این است که این مواد به علت خاصیت چسبندگی زیاد می‌توانند مدت زیادی روی دندان ها باقی می مانند و به دندان ها آسیب برسانند. انتخاب ماده قندی که سریعتر از دهان پاک می‌شود، راهی مناسب در کاهش پوسیدگی دندان‌های شیری است.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.