83

چرا میوه ها و سبزیها رنگ های مختلفی دارند؟

|
0 دیدگاه

تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها  تنها  برای زیبایی آنها نیست .به گفته پژوهشگران  این رنگ‌ها  حاکی از این هستند که کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات از کدام  امراض پیشگیری می‌کند و  استفاده آنها  از کدام بیماریها مقابله میکند

نکته مهم این است  که تنها یک نوع میوه یا سبزی نمی‌تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند به همین دلیل متخصصان تغذیه معتقدند  مصرف  انواع میوه‌ها و سبزی‌ها در رنگ‌های مختلف و گنجاندن آنها در سبد غذایی روزانه   می‌تواند در حفظ سلامت و تندرستی جسم موثر باشد.آنها بر این باورند این  خوراکی‌ها می‌توانند در حفظ سلامت و تندرستی جسم و کنترل  و پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها  موثر می باشد. برای آنکه از رسیدن همه مواد به بدن خود مطمئن شوید میوه‌ها و سبزی‌های طبیعی و رنگی  را در نظر بگیرید و تا می‌توانید  از رنگ‌های متنوع  مصرف کنید  که نتیجه کار بدنی سالم و شاداب می‌شود.

مواد غذایی سبزرنگ سرشار از لوتئین، ایزوفلاونوئین، فلاونوئید و ایزوتیوسیانات، ویتامین C، کلسیم و فیبر است.

چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟

  •  چای سبز بخورید
  •  به اسموتی‌های‌تان کلم‌پیچ، برگ چغندر یا اسفناج اضافه کنید.
  •  انواع سالادهای سبز را بخورید
  •  لوبیا سبز‌های فریز شده  را در مایکروویو استفاده کنید
  •  بروکلی بخارپز درست کنید
  •  به ساندویچ‌های‌تان جعفری اضافه کنید.

طرز تهیه اسموتی: اسموتی مخلوطی از سبزیجات و میوه‌های فصل  است که به صورت یخ‌زده همراه با پوره یخ سرو می‌شود

میو‌ه‌های قرمز و سبزی‌های قرمز حاوی لیکوپن، اسید الاژیک و اسیدهای هیدروکسی‌بنزن هستند.

چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟

  •   از سس گوجه‌فرنگی طبیعی برای لازانیا، ‌پاستا و ماکارونی استفاده کنید.
  •   نان توت فرنگی درست کنید.
  •   از انواع توت برای پودر کاکائو و اسموتی استفاده کنید.
  •   از سوپ گوجه‌فرنگی خانگی استفاده کنید.
  • این مواد در کاهش سرطان پروستات، ‌فشار خون و کلسترول بد موثر بوده و دشمن آرتریت است.

میوه‌ها و سبزی‌های بنفش‌ سرشار از آنتوسیانین، رسوراتول و اسیدهای هیدروکسی‌سینامیک هستند.

چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟

  •   اسموتی توت سیاه درست کنید.
  •   برانی بادمجان درست کنید.
  •   سالاد چغندر سرخ شده تهیه کنید.

این مواد در افزایش سیستم ایمنی بدن موثر هستند و در گوارش بهتر به بدن کمک می‌کنند. همچنین از رشد تومور جلوگیری کرده و با عفونت مبارزه و به عنوان یک ضد سرطان عمل می‌کنند.

میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی غنی از آلفا کاروتن، بتاکاروتن، بتاکریپتوزانتین، فلاونول، ترفنوئید و ویتامین C است.

چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟

  •   افشره کدو تنبل بخورید.
  •   سوپ هویج و گوجه‌فرنگی را امتحان کنید.
  •   در سوپ‌ها و سس‌ها از زردچوبه استفاده کنید.
  •   اسموتی هلو درست کنید.
  •   سالاد انبه تهیه کنید.
  •   از زنجبیل در سس‌ها و سوپ‌ها به عنوان چاشنی استفاده کنید.

این مواد خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و فشارخون و کلسترول LDL بدن را کم و با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند.

میوه‌های سفید و سبزی‌ها سرشار از فلاونول، آلیسین و سولفید است.

چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟

  •   سیر و پیاز را به سوپ‌تان اضافه کنید.
  •  چای سبز یا سیاه مصرف کنید.
  •  اسموتی نارگیل تهیه کنید.
  •  به جای سیب‌زمینی از گل‌کلم خرد شده استفاده کنید.

این مواد همگی در افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن همچنین در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های کلون، سینه و پروستات موثر است. این مواد هورمون‌های بدن را هم متعادل می‌کند.

0 پسندیده شده
دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.