230

تغذیه سالم راه کنترل بیماری‌های غیر واگیر

|
0 دیدگاه

معاون وزیر بهداشت گفت: مصرف میوه و سبزیجات در سبد غذایی مردم ایران کم است که باید افزایش یابد و از آن طرف نمک، قند و چربی را باید کاهش دهیم.

کمبود مصرف میوه و سبزی‌جات در سبد غذایی مردم/ تغذیه سالم راه کنترل بیماری‌های غیر واگیر

 علی اکبر سیاری معاون وزیر بهداشت گفت: ۷۶ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های غیرواگیر است. سکته قلبی در سال ۹۰ بالغ بر ۹۳ هزار مرگ، سکته مغزی ۴۳ هزار مرگ و سرطان ۳۰ هزار مرگ برجای گذاشتند.وی اظهار داشت: دیابت، بیماری های مزمن تنفسی، سرطان ها و سکته ها بیماری هایی هستند که می توان از آنها پیشگیری کرد و تغذیه سالم سرطان ها، دیابت را کاهش می دهد.

وی افزود: ۸ عامل خطر داریم که ۴ عامل بیولوژیک هستند مثل قند، چربی و فشار خون بالا و چاقی و ۴ عامل نیز رفتاری هستند شامل تغذیه ناسالم، کم تحرکی و مصرف دخانیات و الکل که باید تحت کنترل قرار گیرند.معاون بهداشت گفت: در اطلاع رسانی بسیج ملی تغذیه سالم رسانه ها، شهرداری ها، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و همه سهیم هستند.

سیاری افزود: در دهه ۶۰ تصمیم گرفتیم نمک را صنعتی و ید دار کنیم و سال ها طول کشید تا نتیجه اش حاصل شد. اکنون نیز برای کنترل بیماری های غیرواگیر باید سیستم درست می کردیم که انجام شد و باید سال ها کار کنیم تا نتیجه بگیریم.وی گفت: مصرف میوه و سبزیجات در سبد غذایی مردم ایران کم است که باید افزایش یابد و از آن طرف نمک، قند و چربی را باید کاهش دهیم.

دکتر سیاری در پایان گفت: موظف هستیم تا سال ۲۰۲۵ از مرگ نابهنگام ۳۰ تا ۷۰ ساله ها ۲۵ درصد کم کنیم و این کار با کنترل بیماری های غیرواگیر و تغذیه سالم حاصل می شود.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.