376

ماهی فله‌ای نخرید

|
0 دیدگاه

 مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان، از شهروندان خواست ماهی‌ را به صورت فله‌ای و بدون بسته‌بندی خریداری نکنند.

ماهی فله‌ای نخرید

 دکتر محمد کاظم‌زاده اظهار کرد: برخی فروشندگان دوره‌گرد، در کنار خیابان‌ها و معابر عمومی در چرخ‎های دستی و وانت‎های یخچال‏‌دار، ماهی عرضه می‎کنند که مردم باید به نحوه خرید این محصول دقت لازم را داشته باشند.وی اضافه کرد: البته نحوه برخورد با تخلف‎ این فروشندگان سیار بر عهده دامپزشکی است؛ اما به لحاظ بهداشتی توصیه می‎شود مردم بدون اطلاع دقیق از نحوه تهیه و نگهداری ماهی‌ها نسبت به خرید اقدام نکنند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه خاطرنشان کرد: بهتر است مردم ماهی‎هایی را خریداری کنند که دارای بسته‎بندی مناسب کارخانه‎ای با شناسه و برچسب درج تاریخ تولید و زمان نگهداری محصول باشد.دکتر کاظم‎زاده، بهترین جایگاه برای خرید ماهی را مراکز رسمی مورد تأیید نهادهای نظارتی دانست و گفت: فروشگاه‎های مورد تأیید سازمان جهاد کشاورزی، شیلات و دامپزشکی برای خرید محصولات دریایی پیشنهاد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: محصولات شیلاتی مانند ماهی در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از حساسیت بیشتری در برابر بیماری‌های ویروسی و میکروبی برخوردار هستند؛ ضمن اینکه نگهداری آنها نیاز به دمای انجماد استاندارد دارد.مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: توزیع این محصولات در شرایط غیربهداشتی به طور قطع ناقل بیماری‏‌های مختلف به مصرف‎کننده است و توصیه می‏‌شود مردم از خرید ماهی و سایر محصولات شیلات از دستفروشان خودداری کنند.

وی با تأکید بر اینکه مردم تا حد امکان از خرید مر‎‎ های بالای یک هزار و ۸۰۰ گرم خودداری کنند، گفت: بهترین وزن مرغ مصرفی بین ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ گرم است.دکتر کاظم‎زاده خاطرنشان کرد: به طور طبیعی مرغ‎های زیر یک هزار و ۸۰۰ گرم از رشد طبیعی و تغذیه مناسب و اصولی برخوردار هستند.

وی با اشاره به آغاز طرح ملی توزیع مرغ متناسب با استاندارد بین ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ گرم در کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: در این طرح، تولیدکنندگان گوشت مرغ ملزم به رعایت اندازه زیر یک هزار و ۸۰۰ گرم هستند که در صورت تحقق این موضوع به علت تجمع چربی کمتر در مرغ‌ها به طور قطع در سلامت مردم تأثیرگذار است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: افرادی که می‎‏‎خواهند مقدار چربی غذای خود را کم کنند، می‎‎‏توانند از گوشت مرغ استفاده کنند و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را تأمین می‎‌کند.

وی تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی مراکز عرضه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، مراتب را از طریق شماره تماس ۳۸۳۸۱۹۰۲ به مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گزارش دهند.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.