4050

وقتی کبد چرب سلامت شما را به خطر می اندازد

|
0 دیدگاه

کبد چرب، بیماری ای که شاید تا همین چند سال گذشته، اسم آن کمتر به گوشمان می خورد اما حال می بینیم که بسیاری از افراد از این بیماری رنج می برد و چرب بودن کبد جان هزاران نفر را سالانه به خطر می اندازد.

وقتی کبد چرب سلامت شما را به خطر می اندازد

علت اصلی این بیماری از نگاه متخصصین تغذیه بالا بودن کالری دریافتی روزانه و همچنین عدم تحرک فیزیکی می باشد. در ادامه درمورد راه های کنترل کبد چرب بیشتر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص بیماری کبد چرب اظهار داشت: امروزه این بیماری در دنیا از شیوع بالایی برخوردار بوده و یکی از دلایل موثر در ایجاد بیماری کبد چرب، چاقی های شکمی و چربی های تجمع یافته در ناحیه شکم است.

وی اظهار داشت: کبد چرب به دو دسته الکلی و غیرالکلی تقسیم می شود، کبد چرب الکلی در اثر مصرف بی رویه الکل به وجود می آید به این دلیل که الکل به عنوان منبع انرژی مصرف می شود و سوخت و ساز مواد غذایی دیگر در بدن صورت نمی گیرد در نتیجه چربی در کبد ذخیره می شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به این که مصرف زیاد فست فود و دریافت حجم بالایی از کربوهیدرات ها در بروز کبد چرب و غیرالکلی موثر است، عنوان کرد: علت دقیق این عارضه هنوز به طور قطعی مشخص نشده ولی کاهش وزن نخستین اقدام برای بهبود بیماری کبد چرب محسوب می شود.

جوزدانی توصیه کرد: افرادی که دچار کبد چرب هستند، باید انر‍ژی دریافتی خود را کاهش داده و فعالیت بدنی شان را افزایش دهند،

همچنین این گروه از اشخاص باید از مصرف چربی اشباع موجود در گوشت ها، روغن های جامد صنعتی و کره خودداری کنند و لبنیات کم چرب مانند ماست کم چرب و پنیر کم چرب و کم نمک را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجاند زیرا این مصرف این مواد سبب کاهش ذخایر چربی موجود در کبد می شود.

وی تصریح کرد: مبتلایان به کبد چرب باید در رژیم غذایی روزانه خود سبزیجات بیشتری مصرف کنند و استفاده از مواد غذایی فرآوری شده و حاوی مواد افزودنی مانند سوسیس، کالباس، قارچ سوخاری و انواع غذاهای آماده را به حداقل برسانند همچنین مصرف انواع کیک و بیسکویت های کارخانه ای که به طور معمول حاوی چربی اشباع هستند،

می تواند سبب تشدید علائم در افراد دچار بیماری کبد چرب شود.

این متخصص تغذیه افزود: مبتلایان به کبد چرب باید از انواع سبزیجات خام و پخته مانند اسفناج، کرفس، کلم، کاهو استفاده کنند، همچنین مصرف انواع سالادهای کم کالری به همراه کمی آب لیمو ترش تازه یا روغن زیتون و بدون سس در این گروه از افراد مفید است.

جوزدانی یادآور شد: کیوی به دلیل اینکه کالری پایینی دارد و سرشار از ویتامین C است و میوه های دیگری از قبیل پرتقال، نارنگی، سیب و توت فرنگی از دیگر گزینه های مفید در افراد دچار بیماری کبد چرب به شمار می آِید.

وی در خصوص سن شیوع بیماری کبد چرب بیان داشت: متاسفانه امروز سن ابتلا به این عارضه کاهش یافته است و از آنجایی که مردان بیشتر دچار چاقی شکمی هستند، بیماری کبد چرب در آنها از شیوع بالایی برخوردارند، همچنین زنان نیز پس از سن یائسگی در صورتی که رژیم غذایی سالمی نداشته باشند در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب قرار می گیرند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: البته همه مبتلایان به کبد چرب دارای اضافه وزن نیستند و برخی از افراد با وجود اینکه لاغر هستند به دلیل داشتن سبک زندگی نامناسب دچار این عارضه هستند.

وی تصریح کرد: کبد چرب یک بیماری خاموش است و تشخیص آن تنها با آزمایش و سونوگرافی صورت می گیرد. رژیم غذایی مناسب و ورزش تنها راه درمان این عارضه محسوب می شود و مصرف داروها در بهبود این بیماری نقش موثری ندارد.

4 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.