213

مصرف مكرر غذاهاي حاوي کربوهيدرات باعث تخريب دندانها مي‌شوند

|
0 دیدگاه

به گفته يك متخصص بيماريهاي دهان و دندان، برخي غذاها که کربوهيدرات‌هاي قابل تخمير دارند در دهان شکسته ‌شده و با باکتري‌هاي دهان همکاري  و بالاخره دندان را از بين مي‌برند.

مصرف مكرر غذاهاي حاوي کربوهيدرات باعث تخريب دندانها مي‌شوند

دکتر اميرحسين معتمدي  گفت: غذاهاي داراي کربوهيدرات قابل تخمير شامل قندهاي آشکار مانند شيريني، کيک، نوشابه، شکلات و قندهاي ناپيدا مانند نان، چيپس، موز و غلات صبحانه است. بعضي باکتري‌هايي که روي دندان‌ها هستند از اين قندها استفاده کرده و اسيد توليد مي‌کنند.

اين اسيدها مواد معدني ميناي دندان را حل مي‌کنند البته دندان‌ها طي فرآيندي مواد معدني را دوباره بازسازي مي‌کنند. بزاق دهان، فلورايد و برخي غذاها به اين فرآيند کمک مي‌کنند.

وي تصريح کرد: فساد دندان زماني آغاز مي‌شود که سرعت از دست رفتن مواد معدني بيش از به دست آمدن آنها است. حال هر قدر غذا به مدت طولاني‌تري در مجاورت باکتري‌ها روي دندان باقي بماند اسيد بيشتري توليد خواهد شد. بنابراين کربوهيدرات‌هاي چسبنده و آب نبات‌هاي چسبناک آسيب بيشتري به دندان مي‌رساند.

دكتر معتمدي در ادامه تاکيد کرد: فقدان فلورايد موجود در آب، بهداشت ضعيف دهان و خوردن مکرر  مواد غذايي حاوي کربوهيدرات و مصرف  متوالي غذاهاي سرد و گرم مي‌تواند ترک‌هايي را روي دندان ايجاد و اين انقباض و انبساط مي‌تواند ميناي دندان را تخريب کند. اما با رعايت بهداشت دهان مي‌توان از سلامت دندان‌ها به خوبي مطمئن شد.

[click_like post_id='111400']

دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.