Notice: Undefined property: wpdb::$get_charset_collate in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 618

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-content/plugins/doctor-profile/includes/helpers.php on line 510

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-content/plugins/doctor-profile/includes/helpers.php on line 525
زبان و تغییرات آن بعد از چشیدن غذا
309

زبان و تغییرات آن بعد از چشیدن غذا

|
0 دیدگاه

زبان عضوی حیاتی است. هر سرآشپزی به خوبی می داند که چقدر این اندام چند سانتیمیتری برای بقاء ضروری است.

زبان و تغییرات آن بعد از چشیدن غذا

از این که بگذریم، درک کلیه طعم ها و مزه ها به این عضو کوچک بستگی دارد. حس چشائی مدتها پیش از تولد شروع می شود. جالب است بدانید که مزه ی غذاهایی نظیر هویج و سیر و وانیل نه تنها در شیر مادران شیرده احساس می شود، بلکه در دوران طولانی مدت بارداری نیز جنین قادر است از طریق مایع آمنیوتیک این طعم ها را مزه مزه کند.

حسگر های طعم زبان

یک گروه بین المللی از محققان به رهبری دانشمندی از دانشگاه هاروارد برای نخستین بار نقشه تصویری زنده از غدد چشایی روی زبان را ارائه کرده اند که نشان می دهد، پس از هر بار چشیدن غذا، چه اتفاقی رخ می دهد.

محققان، تصاویر منفرد از سلول های زبان موش را با استفاده از سیستم میکروسکوپی جدیدی طراحی کرده اند که نشان می دهد، چگونه هر سلول متفاوت غدد چشایی برای تمایز قایل شدن بین پنج گروه طعم ها مورد استفاده قرار می گیرند.

تاباندن یک لیزر درخشان مادون قرمز بر روی زبان موش باعث شد تا بخش های مختلف آن به همراه مولکول های طعم بدرخشند.

دانشمندان با استفاده از روشی موسوم به «میکروسکوپ چند فوتونی درون بدن» توانستند سلول های چشایی منفرد را در هر غده شناسایی کنند. آن ها همچنین توانستند سلول های خون را در عمق ۲۴۰ میکرونی زیر سطح زبان مشاهده کنند.

بیش از ۲۰۰۰ غدد چشایی در زبان انسان وجود دارد که می توانند بین حداقل پنج طعم شور، شیرین، تلخ، ترش و خوشمزه تمایز قائل شوند اما ارتباط بین این همه سلول چشایی در یک غده چشایی تاکنون ناشناخته باقی مانده بود.

محققان با این ابزار تصویربرداری جدید نشان داده اند که هر غده چشایی از سلول های چشایی برای طعم های مختلف برخوردار است.

این دستاورد به تکمیل تحقیقات اخیر سایر گروه های پژوهشی می پردازد که مناطق مغزی مرتبط با طعم را شناسایی کرده بودند. جالب اینجاست که نتایج آن ها نشان داد، سلول های چشایی نه تنها به مولکول های در تماس با سطح زبان، بلکه به مولکول های درون جریان خون واکنش نشان می دهند.

محققان امیدوارند بتوانند ابزاری را برای نظارت بر مغز در زمان تصویربرداری از زبان تولید کنند تا کل فرآیند حس چشایی را پیگیری کنند.

[click_like post_id='115663']

از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.