Notice: Undefined property: wpdb::$get_charset_collate in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 618

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-content/plugins/doctor-profile/includes/helpers.php on line 510

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-content/plugins/doctor-profile/includes/helpers.php on line 525
چرا توت برای دیابتی های نوع ۲ مفید است
560

چرا توت برای دیابتی های نوع ۲ مفید است

|
0 دیدگاه

برطبق نتایج تحقیقات اخیر، خوردن توت برای افراد مبتلا  به دیابت نوع ۲ مفید است. توت حاوی ترکیباتی بنام آنتوسیانینanthocyaninsاست که دارای تأثیرات مفیدی بر تعدادی  از عوامل مرتبط با دیابت نوع ۲ می باشد.

توت برای دیابتی ها نوع ۲ مفید است:

زغال اخته، توت فرنگی، تمشک، گیلاس، کلم قرمز و انگور قرمز منابع بسیارخوبی از آنتوسیانین ها هستند.در پژوهش های پیشین تأثیر آنتوسیانین ها بر مدلهای حیوانی مبتلا به دیابت نوع ۲ تحقیق شده بود. در این  تحقیق که نتایج آن در مجله ی Nutritionمنتشر گردید بر تأثیرات این ماده بروی انسان بخصوص بر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تمرکز شده است.

دراین  تحقیق ۵۸ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ شرکت داشتند که بطور تصادفی به دو گروه  تقسیم شدند به گروه اول ۱۶۰ میلی گرم آنتوسیانین دو بار در روز داده شد درحالیکه برای گروه دوم دارونما( placebo) تجویز گردید. دوز روزانه ی آنتوسیانینی که به گروه اول داده شد تقریباً معادل با مصرف ۱۰۰ گرم زغال اخته در روز بود.

نتایج نشان داد آنتوسیانین موجب کاهش چندین عامل مرتبط با دیابت نوع ۲ می شود که شامل  موارد  زیر است:

· سبب کاهش ۷.۹درصدی کلسترول بد (یا لیپوپروتئین با دانسیته ی کم LDL) می شود.

·سبب افزایش ۱۹.۴درصدی کلسترول خوب (لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا یا HDL) می شود.

سبب کاهش ۲۳ درصدی مقدار تری گلیسرید  خون می شود.

·مقاومت به انسولین را به میزان ۱۳درصد کاهش می دهد.

·سبب افزایش ۲۳.۴درصدی مقدار ادیپونکتین می شود، این هورمون توسط سلولهای چربی ترشح  می شود و تعیین  کننده ی حساسیت  به انسولین است.

·سبب کاهش ۴۲.۴درصدی مقدار بتاهیدروکسی بوتیرات یا BHBدر این افراد می شود. در افرادیکه دچار کتواسیدوز می شوند مقدارBHBافزایش می یابد از این ماده  برای شناسایی کتواسیدوز دیابتی (DKA)  قبل از شروع آن می توان استفاده کرد.

اهمیت یافته ها:

یافته های این تحقیق تاکیدی بر یافته های مطالعات قبلی است که بروی حیوانات انجام شده است. این یافته ها به روشنی فواید  قابل توجه مصرف مواد حاوی آنتوسیانین را بر افراد  مبتلا به دیابت نوع  ۲ نشان می دهند. به طور خلاصه: این یافته ها نشان می دهد که خوردن مقادیر زیادی از انواع توت به افراد مبتلا به دیابت درکنترل بیماریشان کمک می کند.

از مزایای  متعدد مصرف آنتوسیانین ها تأثیر آن بر مقدار کلسترول است به طور کلی  کاهش یک درصد  ازکلسترول بد یا لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)  معادل کاهش یک درصدی احتمال بروز بیماریهای قلبی  عروقی است.

همچنین افزایش یک درصدی کلسترول خوب یا لیپوپروتئین به چگالی بالا HDLبه کاهش یک درصدی  احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند. در این تحقیق در گروه اول ( آنتوسیانین استفاده  می کردند) خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی ۲۷.۳درصد کاهش یافت.

نویسندگان  مقاله خاطر نشان می کنند این یافته ها نشاندهنده ی تأثیرات مفید  مصرف مکملهای آنتوسیانین بر متابولیسم  افراد مبتلا به دیابت از طریق بهبود دیس لیپیدمی (غیر طبیعی بودن چربیهای خون) می باشد، این ماده  ظرفیت  آنتی اکسیدانی را افزایش داده و از مقاومت به انسولین جلوگیری می کند  .

[click_like post_id='117657']

دانیال میکائیلی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.