Notice: Undefined property: wpdb::$get_charset_collate in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 618

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-content/plugins/doctor-profile/includes/helpers.php on line 510

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/salamati.ir/httpdocs/wp-content/plugins/doctor-profile/includes/helpers.php on line 525
کنترل اختلال خودایمنی با اسیدچرب امگا۳
432

کنترل اختلال خودایمنی با اسیدچرب امگا۳

|
0 دیدگاه

محققان با انجام تحقیقی به این باور دست یافته اند که برای توقف بیماری لوپوس و دیگر بیماری های خودایمنی مصرف اسیدچرب امگا۳ بهترین گزینه است.

کنترل اختلال خودایمنی با اسید چرب امگا۳

 محققان دانشگاه ایالتی میشیگان دریافتند مصرف اسیدچرب اُمگا-۳ که معمولا در ماهی های چرب یافت می شود توانایی توقف مسیرهای سیگنال دهی لوپوس و همچنین سایر اختلالات خودایمنی را دارد.

بیماری لوپوس که به سل جلدی هم معروف است، یک بیماری التهابی بوده که در زمان حمله سیستم ایمنی به بافت های خود ایجاد می شود و می تواند به هر بخش از بدن از جمله پوست، مفاصل و اندام صدمه برساند.

محققان دریافتند زمانیکه لوپوس بواسطه ماده معدنی موسوم به کوآرتز بروز می کند، اسیدچرب اُمگا-۳ مانع از فعالیت این بیماری می شود. کوارتز متداول ترین و خطرناک ترین ماده سیلیکا کریستالی است که معمولا در صنایع کشاورزی، ساخت و ساز و استخراج معدن بکار گرفته می شود.

مطالعه محققان بر روی موش های ماده که دچار ضایعات لوپوس در ریه ها و کلیه های شان شده بودند و بررسی تاثیر اسیدچرب اُمگا-۳ بر روی این جراحات انجام شد. جک هارکما، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «۹۶ درصد آسیب ریه ها بعد از مصرف اسیدچرب اُمگا-۳ متوقف شد.»

معمولا بیماری لوپوس ارثی تلقی می شود اما عوامل محیطی نظیر استنشاق ماده سمی سیلیکا کریستالی و قرارگیری در معرض نور خورشید هم دخیل هستند.

به گفته هارکما، «با استنشاق غبارات سمی سیلیکا، سلول های ریه نابود می شوند. با مرگ این سلول ها، سیگنال های اشتباه به سوی سیستم ایمنی ارسال می شود. در نتیجه بدن چنان واکنش قوی ای نشان می دهد که می تواند سلول های سالم را نیز مورد هدف قرار دهد.»

محققان عنوان می کنند اسید چرب اُمگا-۳ موجب تغییر مسیر واکنش سلول ها به سیلیکا درون ریه ها شده و تا حدی واکنش سیستم ایمنی بدن را تغییر می دهد.

محققان اذعان می کنند که این مطالعه به وضوح نشان می دهد که خوردن اسیدچرب اُمگا-۳ مانع از بروز بیماری لوپوس ناشی از عوامل محیطی می شود.

[click_like post_id='119648']

از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.