14406
رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور توضیح داد؛

راه های انتقال تب کریمه-کنگو به انسان

|
0 دیدگاه

رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور گفت گوشت ذبح شده باید پس از ذبح  شرایط جمود نعشی را طی کند تا موارد بیماری زا را به انسان منتقل نکنند.

به گزارش سلامتی، به تازگی تصاویر و فیلمی که گفته می شود مرتبط به خاک سپاری فردی در اصفهان است که بر اثر تب کریمه کنگو جان باخته، در شبکه های مجازی و رسانه ها منتشر می شود و موجب نگرانی عده زیادی از مردم شده است.

دکتر احسان مصطفوی، رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور و مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید در مورد راه های انتقال این بیماری به خبرنگار سلامتی گفت: «بیماری خون ریزی دهنده کریمه کنگو از دام هایی مثل مثل گاو، گوسفند و بز به انسان منتقل می شود.این بیماری در دام علایم بالینی خاصی مگر یک تب خفیف ندارد و در نتیجه در دام به معنای بیماری شناخته نمی شود.»

وی گذراندن دوره ای تحت عنوان جمود نعشی را برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری از طریق دام های ذبح شده واجب دانست و توضیح داد:«اگر انسان با دام آلوده یا به طور خاص با گوشت دام آلوده ای که دوره ای تحت عنوان دوره “جمود نعشی” را طی نکرده است در تماس باشد، ممکن است به این بیماری مبتلا شود. جمود نعشی یعنی گوشت قرمزی که در کشتارگاه یا به شکل سنتی ذبح می شود، باید در دمای صفر تا ۴ درجه که به آن دمای یخچال گفته می شود نگهداری شود. پس از طی شدن این بازه زمانی، فعل و انفعالاتی در گوشت اتفاق می افتد که  حالت کدری نسبی پیدا می کند و تحرک مفاصل اش کم می شود.»

در این شرایط اصطلاحا گفته می شود گوشت ترد شده است و طعم بهتری نیز پیدا می کند. فعل و انفعالاتی که در این دما در گوشت اتفاق می افتد نیز باعث می شود PH  گوشت حالت اسیدی پیدا کند و در نتیجه باکتری ها و ویروس هایی که می توانند بیماری را به انسان منتقل کنند می میرند.

رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور افزود:«گوشت گوسفند باید بین ۸ تا ۱۲ ساعت و گوشت گاو بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود. در نتیجه تب کنگو از گوشتی که دوره جمود نعشی را نگذرانده است یا وجود عاداتی مانند خوردن جگر خام، به راحتی وارد بدن انسان شود.»

در صورتی که دام آلوده هنگام ذبح با زخم باز انسان تماس پیدا کند نیز می تواند این بیماری را به انسان انتقال دهد.

هم چنین، اگر روی بدن دام، کنه وجود داشته باشد و این کنه انسان را بگزد یا توسط انسان له شود، باز هم امکان انتقال تب کریمه کنگو وجود خواهد داشت.

به گفته مصطفوی  تب کریمه کنگو در فصول گرم بیشتر دیده می شود زیرا  کنه ها بیشتر هستند و در نتیجه احتمال این که تب کنگو در دام و انسان اتفاق بیفتد بیشتر خواهد بود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید در خصوص میزان شیوع این بیماری در مناطق دیگر گفت:«تب کنگو بیماری است که همه کشورهای همسایه ما آن را گزارش می دهند و اتفاقا بالاترین گزارش از کشور ترکیه است. کشورهای همسایه شرقی هم شواهد بیشتری از این بیماری را دارند؛ می گوییم شواهد چون آن ها سیستم بهداشتی قدرتمندی ندارند.»

وی افزود:«شواهد می گوید دام های افغانستان و پاکستان آلوده هستند؛ در نتیجه واردات دام می تواند یکی از راه های ورود آلودگی به کشور باشد. بیماری از عراق عربستان عمان هم گزارش شده است.»

 بر خلاف تشویشی که با انتشار تصاویر و ویدیوی منتسب به خاک سپاری فردی که از تب کنگو جان باخته، در افکار عمومی به وجود آمده است، رئیس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور در نهایت اعلام کرد که  در سال جاری حتی موارد کمتری از این بیماری نسبت به سالیان قبل گزارش شده است.

تب کنگو یک بیماری حاد تب دار و خون ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده انتقال پیدا می کند. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین دیده شد که آن را تب خون ریزی نامیدند. در سال ۱۹۶۹ مشخص شد که عامل بیماری زای تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو مشابه همان بیماری است که در سال ۱۹۵۶ در کنگو مشاهده شده بود.

این بیماری به شدت واگیر دار است و اکثرا در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه، هند و غرب چین دیده می شود.

6 پسندیده شده
صدف عباسی
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.