263

مزایای مصرف کنگر برای بدن

|
0 دیدگاه

آیا تا بحال کنگر خورده اید و از مزایای درمانی این گیاه پرخاصیت بهره مند شده اید می خواهیم در مورد این گیاه بیشتر بدانیم با راهنمایی های متخصصین تغذیه در این زمینه آشنا شوید این گیاه در فصل بهار بیشتر یافت می شود

مزایای مصرف کنگر برای بدن

این گیاه خوراکی در درمان آلبومین و کم‌خون، بی‌اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد تاثیرات مفیدی خواهد گذاشت .

فصل بهار فصل نوبرانه های خدادادی بسیاری است که خواص درمانی ودارویی زیادی دارند ودراین فصل ازسال کام مردم را شیرین می سازند.فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی می باشد.

کنگر يكي از فراوان ترين گياهان مناطق كوهستاني و استيپي ايران است. انتشار جغرافيايي آن تقريباً در كليه مناطق كوهستاني ايران، در دامنه هاي الوند، بين همدان و تويسركان، همدان، كرمانشاه و… بصورت خودرو به فراواني مي رويد.

در دامنه کوه ها و زمین های زراعی شهرستان سرپل ذهاب بنا به موقعیت جغرافیایی، شرایطی مستعد برای رشد این نوع گیاه خوراکی فراهم است و هرساله قبل از فصل بهار گیاه کنگربصورت خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به كرفس تا پایان فروردین ماه رو به رویش است و مورد استقبال بی نظیر مردم و گردشگران و مسافران نوروزی قرار می گیرد.

و مصرف کنندگان از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌كنند.

خواص درمانی و دارویی این نوع گیاه خوراکی از اهمیت خاصی برخوردار است، عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی‌اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم‌خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش كلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید كافئیك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ می‌كنند.

کنگر بیشتر مورد استفاده کسانی است که داروهای بیماریهای مزمن مثل دیابت، فشار، روماتیسم و نظایر آن را مصرف می کنند زیرا این گیاه می تواند به پاکسازی کبد آنها از سموم دارو کمک کند.

كنگر طبیعتی گرم و خشك دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی كه گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود. علاوه بر این، كنگر منبع غنی پتاسیم است

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.