217

بدترین مواد غذایی برای دندان‌ها

|
0 دیدگاه

غذایی که می‌خورید بر روی ظاهر بسیار تاثیرگذار است؛ این تاثیر بیشتر در دندان‌ها نمایان است. مواد غذایی وجود دارند که بدترین آثار را بر روی دندان‌ها به جای می‌گذارند.

بدترین مواد غذایی برای دندان‌ها

این مواد غذایی باعث ایجاد پلاک بر روی دندان‌ها می‌شوند که می‌تواند آسیب‌های جدی از خود بر جای بگذارند.برای داشتن دندان‌هایی سالم و زیبا، در کنار استفاده از مسواک و نخ دندان، خوردن مواد غذایی زیر را کاهش داده یا متوقف کنید.

آبنبات‌های ترش:

آبنبات به هیچ وجه برای دهان و دندان خوب نیست. آبنبات‌های ترش حاوی اسید هستند که بیشتر از آبنبات‌های شیرین به دندان‌ها آسیب می‌زنند. زیرا قند درون آبنبات به خودی خود باعث ترشح اسید توسط باکتری‌های درون دهان می‌شود و اسیدهای درون آبنبات‌های ترش نیز این مقدار را بیشتر می‌کنند.

اگر به خوردن شیرینی و تنقلات شیرین علاقه‌مند هستید، از شکلات استفاده کنید؛ زیرا پس از مصرف آن راحت‌تر می‌توان آن را از دندان‌ها پاک نمود.

نان: زمانی که شما نان را می‌جوید، بزاق دهان شما نشاسته را به قند تبدیل می‌کند. پس از این امر، نان به شکل خمیر در آمده و در شکاف بین دندان‌ها می‌چسبد. تمام اینها باعث ایجاد پوسیدگی دندان می‌شوند. سعی کنید از انواع کمتر تصفیه شده مانند نان گندم کامل و سبوس‌دار استفاده کنید.

نوشابه‌های گازدار:

نوشابه‌های گازدار باعث ایجاد پلاک دندان شده و اسید حاصل از پلاک‌ دندان به مینای دندان‌ها آسیب می‌زند.

مصرف این نوشابه‌ها باعث خشک شدن دهان می‌شود؛ کاهش بزاق در دهان باعث ایجاد چسبندگی بیشتر مواد غذایی به دندان‌ها می‌شود. همچنین نوشابه‌های گازدار تیره رنگ باعث تغییر رنگ می‌شوند. یک نکته: از مسواک زدن بلافاصله پس از نوشیدن این نوشابه‌ها خودداری کنید؛ زیرا پوسیدگی دندان را تسریع می‌کند.

یخ:

یخ حاوی آب است؛ آیا با این اوصاف جویدن آن مانعی ندارد؟ جویدن یخ باعث آسیب‌رسانی به مینای دندان شده و به مشکلاتی نظیر حساسیت، ترک‌خوردگی، شکستگی و سست شدن تاج دندان‌ها می‌شود. از یخ فقط برای خنک کردن نوشیدنی‌ها استفاده کنید و هرگز آن را نجوید.

مرکبات:

پرتقال، گریپ‌فروت و لیمو مزه‌ای خوب و دلپذیر دارند و منابعی غنی از ویتامین C هستند. اما اسید درون آنها باعث خورده شدن مینا، دندان‌ها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیرتر می‌کنند.

حتی مخلوط کردن آب آنها با آب خالص از خاصیت اسیدی آنها نمی‌کاهد. اسید درون مرکبات می‌تواند زخم‌های دهانی را بدتر کند. برای بهره‌وری از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های درون مرکبات، آنها را به صورت متعادل مصرف کنید و پس از خوردن آنها دهان خود را آبکشی نمایید.

چیپس سیب‌زمینی:

صدای قرچ و قروچ حاصل از خوردن چیپس برای بیشتر ما بسیار لذت‌بخش است. اما متاسفانه چیپس حاوی مقادیر زیادی نشاسته است که پس از تماس با بزاق به قند تبدیل شده و بین دندان‌ها می‌چسبد. بهتر است پس از خوردن چیپس‌ها از نخ دندان استفاده کرده و ذرات باقیمانده بین دندان‌ها را پاک نمایید.

میوه‌های خشک:

میوه‌های خشک از تنقلات سالم هستند. این جمله تا حدودی درست است، اما بیشتر میوه‌های خشک مانند زردآلو، آلوی سیاه، انجیر، کشمش و امثال آنها بسیار چسبنده هستند. این میوه‌های خشک به دندان‌ها و شکاف بین آنها می‌چسبند و حاوی مقادیر زیادی قند نیز می‌باشند. پس از خوردن این میوه‌ها حتماً از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

همچنین از آنجایی که آنها حاوی مقادیر زیادی قند هستند بهتر است از میوه‌های تازه به جای نسخه خشک شده آنها استفاده کنید!

1 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.