338

سبزیجات و میوه های عجیب تاریخی!

|
0 دیدگاه

این گیاهان در عوض توسط خانواده ها و فرهنگ ها مختلف به دستمان رسیده اند و بعضی از گونه های آنها به صدها و شاید هزاران سال پیش برمی گردند. برای مثال قدیمی ترین نوع هویج به افغانستان تعلق دارد و اصلاً نارنجی رنگ نبوده است.

سبزیجات و میوه های عجیب تاریخی!

در فهرست زیر، به سبزیجات عجیب و غریب و گمشده ای اشاره می کنیم که می توانید بذر آنها را تهیه کنید و بکارید.سبزیجات میراث، سبزیجاتی هستند که برای مصرف عمومی کاشته نمی شوند و به عموم مردم فروخته نمی شوند. قوانین بعضی کشورها مانند بریتانیا، فروش سبزیجاتی که در لیست ملی آن کشور نباشد را ممنوع کرده است.

این گیاهان در عوض توسط خانواده ها و فرهنگ ها مختلف  به دستمان رسیده اند و بعضی از گونه های آنها به صدها و شاید هزاران سال پیش برمی گردند. برای مثال قدیمی ترین نوع هویج به افغانستان تعلق دارد و اصلاً نارنجی رنگ نبوده است. در فهرست زیر، به سبزیجات عجیب و غریب و گمشده ای اشاره می کنیم که می توانید بذر آنها را تهیه کنید و بکارید.

۱٫ برنج ممنوعه (Forbidden Rice)

گونه های دیگر: برنج صورتی ماداگاسکار

این برنج بومی چین است و وقتی پخته می شود رنگ آن بنفش تیره می شود و مزه ای شبیه به برنج قهوه ای دارد. آنتوسیانین (نوعی آنتی اکسیدان قوی) آن بالا است و حاوی ویتامین ب، نیاسین، ویتامین ای، کلسیم، منیزیم، آهن و روی است. بدین دلیل به آن برنج ممنوعه می گویند که فقط خانواده سلطنتی اجازه داشتند از آن بخورند.

۲٫ چغندر غروب سرخ فام (Magenta Sunset Chard)

گونه های دیگر: چغندر فلامینگو، چغندر رنگین کمان
این گونه زیبا از چغندر که به نام چغندر اسفناجی یا چغندر برگی هم شناخته می شود، برگ های مسطح سبز تیره دارد و ساقه آن سرخ رنگ است. این گونه بسیار مقاوم در برابر دمای بالا و یخ زدگی ملایم است. این سبزی به هر غذایی رنگ زیبا می دهد.

۳٫ لوبیا بوته ای زبان اژدها (Dragon Tongue Bush Bean)

گونه های دیگر: لوبیا چیتی طلایی، لوبیا بورگاندی سلطنتی

این لوبیا که راه های بنفش زیبایی دارد را می توان بطور خام نیز خورد. یا می توان آن را با غلافش پخت یا بدون غلاف در سوپ یا خورش استفاده کرد. طعم آن منحصر بغرد است و در میان سرآشپزها بسیار محبوب است.

۴٫ تربچه هندوانه ای (Watermelon Radish)

گونه های دیگر: تربچه سیاه اسپانیایی، تربچه صبحانه
این سبزی ریشه ای بزرگ به اندازه توپ بیسبال رشد می کند و طعم فلفلی ملایمی دارد. ظاهر آن بسیار شبیه به هندوانه مینیاتوری است. سطح خارجی آن سبز مایل به سفید است و داخل آن صورتی روشن است. همه تربچه ها غنی از اسید اسکوربیک، اسید فولیک و پتاسیم هستند و منبعی سرشار از کلسیم، منیزیم و مس هستند.

۵٫ کدوحلوایی نقلی ویبی (Weebee Little Pumpkins)

گونه های دیگر: کدوحلوایی امیش پای، کدوحلوایی کاسپر
این کدوحلوایی های مینیاتوری از گونه آمریکایی هستند (که البته فروش آنها در آمریکا ممنوع نیست) و به اندازه یک کف دست هستند. طعم آنها شیرین است و حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین آ و بتاکاروتن فراوان هستند.

۶٫ فلفل دلمه ای شکلاتی شیرینی (Sweet Chocolate Peppers)

گونه های دیگر: فلفل شیرین پوزه گاوی، فلفل زیبای بنفش
این فلفل دلمه های شیرین یک تفاوت عمده با فلفل های معمولی دارند: رنگ آنها وقتی کاملاً می رسند، از سبز به شکلاتی تغییر می کند. رنگ آنها بخاطر ترکیب پوست بنفش تیره و گوشت قرمز آجری داخل آنهاست. طعم آنها شیرین است و برای سالاد بسیار مناسب هستند.

۷٫ مارچوبه زودرس آرژانتویل (Precoce d’Argenteuil Asparagus)

گونه های دیگر: مارچوبه مری واشینگتن
این گونه فرانسوی باستانی، جوانه های بزرگی دارد. طعم آن عالی است و خودش بسیار نرم است. این گیاه مقاوم است و سال ها می تواند زنده بماند. ولی در سال دوم و سوم محصول می دهد. رنگ اصلی آن سبز است و فلس های بنفش دارد.

۸٫ بادنجان تخم مرغی سفید ژاپنی (Japanese White Egg Eggplant)

گونه های دیگر: بادنجان رزا بیانکا، بادنجان سبز تایلندی
این بادنجان ژاپنی ظاهری شبیه به تخم مرغ دارد و سفیدرنگ است. اگر محصول این گیاه را دائماً بچینید محصول بیشتری تولید می کند. بعضی از بادنجان ها به رنگ زرد تندی درمی آیند که البته مزه آنها تلخ می شود.

۹٫ گل کلم ویولتا ایتالیا (Violetta Italia Cauliflower)

گونه های دیگر: گل کلم رومانسکو، رزالیند
این گیاهان گل کلم های بزرگ و بنفش زیبایی تولید می کنند. مزه آنها خیلی خوب است و با پختن یا بخارپز کردن هم می توان آنها را مصرف کرد. گل کلم دارای فیبر رژیمی، برگ و ویتامین ث زیادی است، ولی گونه بنفش آن سطوح بالایی از آنتوسیانین هم دارد که می تواند لخته شدن خون را کاهش دهد و از بیماری قلبی جلوگیری کند.

۱۰٫ بروکلی جوانه ستاره ای سفید (White Star Sprouting Broccoli)

گونه های دیگر: رودولف جوانه ای بنفش، زامبونی راپینی
بروکلی جوانه ای یکی از دو نوع بروکلی جوانه ای است که نوع دیگر آن بنفش است. این نوع بروکلی طعم بهتری دارد. این گیاه سرشار از ویتامین ث، کا، ب۶ و ب۹ است.

۱۱٫ کدوی هجوم طلایی (Gold Rush Zucchini)

گونه های دیگر: کوستاتا رومانسکو، کدوی گرد
کدوی هجوم طلایی یا کورجت، به رنگ زرد روشن است. آب آن از کدوی معمولی کمتر است و دانه کمتری هم دارد. طعم آن عالی است و به صورت خام و پخته قابل خوردن است. این گیاه در مقابل آفات بسیار مقاوم است.

۱۲٫ کدوحلوایی صدفی سفید (White Scallop Squash)

گونه های دیگر: کدوی پهن کاستارد طلایی، پاتیسون پانناچه سبز و سفید
این کدوحلوایی بومی آمریکا بسیار مقاوم است و می تواند در مقابل آفات کدو مقاومت کند. طعم آن عالی است و رنگ سفید تمیزی دارد. بهتر است وقتی نرسیده و جوان است خورده شود. این نوع کدو سرشار از منیزیم، نیاسین و ویتامین های آ و ث است.

۱۳٫ ریشه چغندر دیترویت سفید (White Detroit Beetroot)

گونه های دیگر: چغندر طلایی بورپی، چغندر چیوجیا
این گونه سفید از چغندر ریشه هایی نرم و شیرین و خوش طعم دارد. این چغندرها را می توان با مرغ پخت و البته رنگ آنها مانند چغندر معمولی عوض نمی شود و طعم خوب آنها باقی می ماند. این چغندر پر از پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز و فسفر است.

۱۴٫ ذرت هوپی آبی (Blue Hopi Corn)

گونه های دیگر: ذرت عروس ماندان، ذرت رنگین کمان ساسکاچوان
این گونه از ذرت دانه های به رنگ آبی تیره و تقریباً سیاه دارد. این نوع ذرت بومی آمریکا، هزاران سال منبع غذایی بوده است. این گونه از ذرت از گونه زرد و سفید خشن تر است و طعم آن شیرین تر است.

۱۵٫ آرتیشوی کروی ایتالیایی بنفش (Purple Italian Globe Artichoke)

گونه های دیگر: آرتیشوی رمانسکو، آرتیشوی تیغدار
این گونه باستانی ایتالیایی از آرتیشو، سر بنفش بزرگی دارد که در مقایسه با انواع سبز آن، نسبت به گرما و سرما مقاومت بیشتری دارد. این آرتیشوی های کروی زیبا بخاطر بافت نرم و رنگ جذاب، محبوب سرآشپزها هستند. رنگ برگ های آن نقره ای است و گیاه تزئینی زیبایی برای باغچه محسوب می شود.

۱۶٫ کرفس قرمز غول آسا (Giant Red Celery)

گونه های دیگر: کرفس ترد و نرم، کرفس طلایی پاسکال
این گونه کرفس قرمز تیره، نسبت به برف و سرما مقاومت بالایی دارد و طعمی عالی دارد. به خاطر ساقه های قرمز و صورتی اش، به عنوان گیاه تزئینی نیز برای باغچه مناسب است. این گونه را می توان بطور پخته در سوپ و خورش و خام در سالاد مصرف کرد.

۱۷٫ فلفل پیتر (Peter Pepper)

گونه های دیگر: فلفل مجارستانی سیاه، فلفل انفجاری
این فلفل های عجیب به رنگ های قرمز و زرد یافت می شوند و تندی ملایمی دارند. منشأ آنها ناشناخته است و بسیار کمیابند.

۱۸٫ سیب زمینی سلطنتی بنفش (Purple Majesty Potato)

گونه های دیگر: سیب زمینی رز کوهستان، سیب زمینی بنفش وایکینگی

این نوع سیب زمینی ظاهر بسیار جالبی دارد. رنگ داخل و بیرون آن بنفش روشن سلطنتی است. این گونه سرشار از آنتوسیانین است که یک آنتی اکسیدان قوی است و در گیاهان بنفش مانند بادنجان یافت می شود. علیرغم ظاهر عجیبش، مزه آن درست شبیه سیب زمینی معمولی است و رنگ آن با پختن از بین نمی رود. به همین دلیل برای درست کردن چیپس و پوره بنفش یا جلوه دادن به غذاهای دیگر بسیار مناسب است.

۱۹٫ گوجه فرنگی پای موز (Banana Legs Tomato)

گونه های دیگر: گوجه فرنگی راه راه، گوجه فرنگی اعجوبه سفید
این گوجه فرنگی کوچک و دراز و زردرنگ؛ راه های کمرنگی دارد. این گیاه کاملاً شیرین است و برای سالاد و رب گوجه فرنگی بسیار مناسب است. همچنین جایگزین خوبی برای گوجه فرنگی چری است و می توان آن را خام هم خورد.

۲۰٫ هویج سفید لونار (Loonar سفید هویج)

گونه های دیگر: هویج بنفش اژدها، هویج قرمز اتمی

با آنکه قدیمی ترین نوع هویج زرد و بنفش بوده است، ولی هنوز هم هویج های سفید قدیمی تر از هویج های نارنجی هستند. این هویج های سفید لونار، شیرین و نرم و بدون تار هستند. طعم ملایم هویج دارند و ظاهر سالاد را زیبا می کنند. همچنین می توانند در هر غذایی جایگزین هویج نارنجی باشند. از آنجائیکه این هویج ها رنگدانه ندارند، ارزش غذایی آنها کمی پایینتر است.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.