240

قند میوه‌ها مغز را مسموم می‌‍‌‌‌‌کند؟

|
0 دیدگاه

محققان آمریکایی می‌گویند برخی انواع قندها برای مغز مسمومیت‌زاست و می‌تواند عامل برخی تغییرات ژنتیکی و بروز اختلالات حافظه باشد.

قند میوه‌ها مغز را مسموم می‌‍‌‌‌‌کند؟

تاکنون بارها به این موضوع پرداخته شده که باید مراقب قند افزودنی در مواد غذایی باشیم اما بررسی‌های جدید نشان می‌دهد حتی قندهای طبیعی هم بی‌ضرر نیستند. محققان دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا ثابت کرده‌اند فروکتوز که قند طبیعی میوه‌هاست هم می‌تواند سبب بروز تغییرات ژنتیکی شده و ضایعات مغزی ایجاد کند. برای اثبات این ادعا محققان گروهی از موش‌ها را به ۳ دسته تقسیم کردند.

گروه نخست روزانه میزان فروکتوزی معادل یک لیوان نوشیدنی گازدار شیرین دریافت کردند.رگروه دوم رژیم غنی از فروکتوز و امگا۳ گرفتند و در رژیم گروه سوم تغییری داده نشد. بعد از ۶ هفته گروه نخست دچار اختلالات حافظه شدند و میزان قند خون و تریگلیسیرید خونشان بالا رفت.

محققان در مشروح نتایج خود اعلام کردند با مصرف فروکتوز، ۷۰۰ ژن در هیپوتالاموس که مرکز کنترل هورمون‌ها و احساست است و ۲۰۰ ژن در هیپوکمپ که مسئول بخش حافظه است دچار تغییر می‌شود اما در صورتی که در رژیم غذایی میزان کافی امگا ۳ وجود داشته باشد اثرات مضر فروکتوز خنثی می‌شود.

محققان هشدار می‌دهند گرچه فروکتوز مضر است اما نیازی به قطع مصرف میوه‌ها نیست. کافی است به آب میوه خود عسل یا قند و شکر اضافه نکنید و به اندازه کافی از منابع امگا۳ در برنامه روزانه خود برخوردار شوید.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.