506

آشنایی با بادام و خواص درمانی آن

|
0 دیدگاه

درخت بادام به بلندي ۸ متر مي رسد . درختي است زيبا كه از زمانهاي قديم در نواحي مركزي و غربي آسيا مخصوصا افغانستان و ايران ، سوريه و فلسطين پرورش مي يافته است .

آشنایی با بادام و خواص درمانی آن

اصولآ میوه بادام بر دو گونه است بادام تلخ و شیرین بادام شیرین مصارف خوراکی دارد و بادام تلخ بیشتر برای استعمال خارجی و مالیدنی دارد.

بادام بسيار قوي است . اين درخت مي تواند حتي با كمي رطوبت نيز رشد كند . برگهاي آن بيضي ، باريك ، نوك تيز و به رنگ سبز مي باشد . گلهاي آن بسيار زيبا و به رنگ صورتي است . در اوائل بهار شكوفه هاي بادام ظاهر مي شود .

بطور كلي دو نوع بادام وجود دارد:

۱٫ بادام شيرين

۲٫   بادام تلخ

بادام شیرین

حاوی مقداری قند صمغ کلسیم فسفر آهن و سایر مواد معدنی و سفیده ای می باشد . در نتیجه این میوه به عنوان نرم کننده گلو مقوی مغز و سلسله اعصاب مسکن سوزش و دردهای مجاری ادرار ملین کننده مقوی معده و سینه پاک کننده روده و مفید برای بینایی چشم است ناگفته نمون چیزی بهتر از روغن بادام برای سوختگی ها و ورم و سوزش پای نوزادان نیست.

جوشانده روغن بادام شیرین همراه با مخاو گل ختمی و گل شقایق همراه با کمی عسل و زرده تخم مرغ دارویی ضد کرم شناخته شده.

بادام تلخ

این گیاه به دلیل ترکیبی که می تواند به ماده ای سمی تبدیل شود قابل خوردن نیست اما برای از بین بردن بوی بد پا و زیر بغل و آلت تناسلی بسیار مفید است برای این منظور تعدادی بادام تلخ را کوبیده با آب خمیر کرده و بر روی نقاط یاد شده بگذارید و آب کشی کنید.

ميوه درخت بادام به صورت شفت مي باشد كه قشر خارجي آن سبز رنگ و پوشيده از كرك است كه در داخل آن بادام يا پوست سخت وجود دارد . در ابتداي تشكيل ميوه پوشش خارجي سبز رنگ و گوشت در آن است كه پوشيده از كرك است و هنوز به درستي رشد نكرده كه آنرا چغاله بادام مي نامند كه داراي خواص مخصوص مي باشد .

پس از رسيدن بادام به تدريج پوشش خارجي سبز رنگ خشك شده و پوست آن نيز سفت و سخت مي شود و مغز بادام در داخل آن رشد كرده و آماده استفاده مي شود . مغز بادام بيضي شكل است و مسطح بوده كه يكطرف آن نوك تيز است . مغز بادرام در داخل پوسته نازك قهوه اي رنگي مي باشد كه مي توان آنرا به كمك آب گرم از آن جدا كرد كه مغز بادام سفيد رنگ در داخل آن است .

مغز بادام شيرين و طعم ملايم و خوشمزه اي دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخيص داده مي شود . از كليه قسمت هاي درخت بادام شيرين مانند شكوفه ، برگ و ميوه آن استفاده طبي مي شود .

تركيبات شيميايي :

بادام شيرين داراي ۵۰ تا ۵۵ درصد و بادام تلخ داراي ۴۰تا ۴۵ درصد روغن مي باشد .  بادام همچنين داراي ۲۵ درصد مواد سفيده اي و دپاستازي به نام امولسين ، قند ، صمغ ، موسيلار و مواد معدني مي باشد.بادام تلخ داراي ماده مخصوصي ۱تا ۲ درصد به نام آميگدالين  Amygdlin مي باشد كه از اثر آب بر روي اين ماده اسيد سيانيدريك و آلدئيد بنزوئيك benzoic Aldehyde  و گلوكز حاصل مي شود .

اسانس بادام تلخ ( آلدئيد بنزوئيك ) در عطر سازي بكار مي رود و همچنين از آن رنگ سبزي به نام مالاشيت Malachite درست مي كنند . اسانس بادام تلخ به دليل اينكه داراي اسيد سيانيدريك است كمي تلخ مي باشد.

مقدار اسيد سيانيدريك دربادام تلخ ۰۰۰۰۲۵  درصد است.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.