294

آشنایی با پروتئین کلاژن

|
0 دیدگاه

کلاژن فراوان ترین پروتئین بدن است. این پروتئین جزئی از ساختار پوست است و در لخته شدن خون موثر می باشد.

آشنایی با پروتئین کلاژن

اخیرا  کلاژن به عنوان مکمل تغذیه ای اهمیت یافته و در ترکیبات شامپوها و لوسیون های بدن، نام این پروتئین به چشم میخورد.

پروتئین کلاژن از اجزای اصلی ساختمان استخوانها، پوست، عضله ها، تاندون ها و رباط های بدن است. البته در رگ های خونی، قرنیه و دندان هم کلاژن یافت می شود.

کلاژن در واقع مثل یک چسب می تواند همه ی اجزای بافت را کنار هم نگه دارد. در حقیقت نام کلاژن از ریشه ” کلا” در زبان یونانی به معنای چسب گرفته شده است.

عملکردهای کلاژن در بدن

در بدن حداقل ۱۶ نوع کلاژن داریم اما انواع ۱، ۲، ۳ و ۴ آن، اصلی محسوب می شوند:

کلاژن نوع ۱ :

در حدود ۹۰ درصد کلاژن بدن را شامل می شود. این نوع کلاژن، از الیاف به هم فشرده تشکیل شده و سازنده ی ساختار پوست، استخوان ها و دندان ها، غضروف ها و اتصالات عضلانی و دندان ها هستند.

کلاژن نوع ۲ :

فشردگی الیاف این نوع کلاژن کمتر است و در غضروف های کشسان پشت مفاصل، وجود دارند.

کلاژن نوع ۳ :

این نوع ساختار عضلات و اندام ها و عروق را ایجاد می کند.

کلاژن نوع ۴ :

این نوع در لایه های پوست عملکرد تصفیه کننده دارد.با بالا رفتن سن، کیفیت کلاژن تولیدی کمتر و کمتر می شود، انعطاف پذیری پوست کاهش می یابد و غضروف ها ضعیف می شوند.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.