299

قوطی نوشیدنی‌فشار خون را بالا می‌برد

|
0 دیدگاه

به گزارش سلامتی به نقل از شبکه خبری ABC  پژوهشگران کره‌ای نوشیدنی‌هایی که در شیشه عرضه می‌شوند را برای فشار خون بهتر و سالمتر از نوشیدنی‌هایی که در قوطی‌های فلزی عرضه می‌شوند، می‌دانند؛ هر چند همه این نظریه را قبول ندارند.

قوطی نوشیدنی‌فشار خون را بالا می‌برد

دکتر سنگویک بی و پروفسور یون چول هانگ از دانشگاه ملی سئول در این آزمایش به دنبال این بودند که آیا بیسفنول A یا (BPA) که یک نوع ترکیب شیمیایی است، موجود در قوطی‌ها منجر به افزایش فشار خون می‌شود یا خیر.

در پژوهش‌های قبلی کشف شده بود که BPA موجود در پوشش اپوکسی (یک بسپار ترموستات است که از ممتاز نیوز رزین اپوکساد با سخت‌کننده پولی آمین یا پلی آمید حاصل می‌شود) قوطی‌ها در تماس با غذا ممکن است موجب فشار خون بالا شود. دانشمندان در این تحقیق از یک نوع نوشیدنی سویا که در کره  طرفداران زیاد دارد و  هم در شیشه و هم در قوطی عرضه می‌شود،

استفاده کرده‌اند تا دریابند که آیا BPA دلیل افزایش فشار خون است یا خیر.

هانگ می‌‌گوید: « به این دلیل از شیر سویا استفاده کرده‌ایم که این نوشیدنی حاوی هیچ نوع موادی که سبب افزایش فشار خون بشود، نیست. در واقع شیر سویا به عنوان کاهش دهنده فشار خون شناخته شده است.»

بی و هانگ عمدا از شیر سویا در  این روش درمان بالینی که شامل ۶۰ نفر از افراد سالخورده است، استفاده کردند، چون این دانشمندان انتظار داشتند BPA فشار خون را افزایش بدهد و نمی‌خواستند که شرکت کنندگان سالخورده را در معرض افزایش فشار خون قرار بدهند. آنها در این‌باره می‌گویند که افراد سالخورده را به دلیل اینکه بیشتر به عوامل محیطی حساس هستند، انتخاب کرده‌اند.

شرکت کنندگان باید ساعت ۹ صبح در مرکز اجتماعات حاضر می‌شدند. ۸ ساعت بعد از آخرین وعده غذایی، فشار خون این افراد اندازه گیری و سپس دو لیوان شیر سویا به آنها داده  می‌شد. شیر سویاها یکسان بودند اما سه روش برای سرو آنها وجود داشت:  دو بطری شیشه‌ای، دو قوطی و یا یک بطری شیشه ای و یک قوطی.

بعد از دو ساعت فشار خون شرکت کنندگان دوباره اندازه گیری شد و یک نمونه ادرار هم از آنها گرفته شد.

هر شرکت کننده سه نوبت در مرکز اجتماعات حاضر شد و همه از هر سه روش مورد آزمایش قرار گرفتند. روش دقیقی که به عنوان cross-over شناخته شده است.

سطح BPA در شرکت کنندگان وقتی که شیر سویا را از قوطی مصرف کردند ۱۶ برابر بیشتر از وقتی بود که شیر سویا را از بطری شیشه‌ای مصرف کردند. به نظر می‌رسد BPA در سویا حل می‌شود.همانطور که انتظار می‌رفت، فشار خون شرکت کنندگان بعد از نوشیدن شیر سویا کاهش یافت، احتمالا به خاطر اثری که شیر سویا  در کاهش فشار خون دارد.

کاهش فشار خون بعد از نوشیدن شیر سویا در بطری شیشه‌ای ۷٫۹ میلیمتر جیوه و ۲٫۹ میلیمتر جیوه بعد از نوشیدن شیر سویا در قوطی بوده است.بی و هانگ به این نتیجه رسیدندکه  BPA موجود در قوطی های نوشیدنی، فشار خون را تا ۵ میلیمتر جیوه افزایش می دهد و تا حدودی اثر شیر سویا را خنثی می‌کند.

اما پروفسور مارک نلسون از انجمن تحقیقاتی فشار خون در استرالیا که در این پژوهش نقشی نداشته است، نظر خود را این‌گونه بیان می‌کند که اغراق‌آمیز است که وقتی اندازه گیری‌ها کاهش فشار خون را نشان می‌دهد، بگوییم BPA باعث افزایش  فشار خون می شود.

در ادامه وی می‌افزاید که مصرف محصولات سویا فشار خون را کاهش می‌دهد و می‌توان آن را در تمام گروه‌های مورد آزمایش دید.

اما این کاهش در گروهی که شیر سویا را از قوطی مصرف کرده‌اند کمتر بوده است. توضیح درست این است، افرادی که شیر سویا را از قوطی مصرف می‌کنند از همه مزایای آن بهره مند نمی‌شوند. این آزمایش نشان می‌دهد که نوشیدن از قوطی، تاثیر شیر سویا بر کاهش فشار خون را نیز کاهش می‌دهد.

پروفسور هانگ نیز موافق است که این تحقیق ثابت نمی‌کند که BPA قادر به افزایش فشار خون بالاتر از سطح نرمال است. به این ترتیب نوشیدن از قوطی هنوز مشکلی ندارد اما هر دو نفر، نلسون و هانگ، موافق هستند که حداقل نوشیدن شیر سویا از بطری شیشه ای بهتر است.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.