276

غذاهای ضد سرطان

|
0 دیدگاه

شما نمی توانید برای مبارزه با سرطان از قرار گرفتن در بسیاری از محیط ها کناره گیری کنید.

غذاهای ضد سرطان

بلکه باید با مصرف خوراکی های ضد سرطان بدن خود را تقویت و ایمن کنید. رژیم غذایی سالم شامل سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و امگا ۳ خطر ابتلا به سرطان را به میزان بسیار زیادی پایین می آورند. در اینجا تعدادی از خوراکی های ضد سرطان را به شما معرفی می کنیم.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان لیکوپن خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان مانند سرطان سینه، ریه، معده، پروستات و کلیه را کم می کند. از آنجا که در معرض حرارت مقدار لیکوپن آزاد شده در گوجه فرنگی بیشتر می شود بهتر است آن را به صورت سرخ شده، پخته شده یا به شکل رب مصرف کنید.

غلات کامل و کم شکر

غلات کامل مثل نان سبوس دار و … نیاز بدن به فیبر را تأمین می کنند و همچنین می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان لوزالمعده را بکاهد. بهتر است از غلات کامل در وعده ی صبحانه استفاده کنید. غلات همچنین حاوی فولیک اسید هستند که نیاز روزانه بدن را تامین می کنند.

انواع توت و تمشک به ویژه با رنگ تیره

توت فرنگی، تمشک، توت سیاه و زغال اخته میوه هایی دارای اسید های فنولیک، آنتوسیانین و آنتی اکسیدان هستند. این مواد تکثیر سلول های سرطانی را کند کرده و رادیکال های آزاد آسیب زننده را از بین می برند. از این میوه ها به صورت تنها یا به صورت چاشنی در غذاها، سالاد و … می توانید استفاده کنید.

پوست مرکبات

پوست مرکباتی مانند پرتقال لیمو و گریب فروت را دور نریزید. پوست این مرکبات سبب می شود در بدن آنزیم سم زدایی تولید شود. تحقیقات دانشگاه آریزونا نشان داده است مصرف پوست مرکبات به طور مدام از خطر ابتلا به سرطان پوست به میزان ۳۰ درصد می کاهد.می توانید پوست رنده شده مرکبات را در سوپ یا سالاد مصرف کنید.

سبزیجات برگ سبز

سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، برگ چغندر و کاهو همگی سرشار از مواد مغذی و شیمیایی برای مقابله با سرطان حنجره، دهان، سینه، پوست و معده هستند. البته اسفناج نسبت به بقیه سبزیجات غنی تر است. بهترین راه برای خوردن آن تفت دادن با روغن زیتون پیاز و سیر است. سبزیجات دیگر را نیز می توانید در سالاد ها استفاده کنید.

گردو

گردو حاوی ویتامینی به نام گاما توکوفرول است. این ویتامین آنزیم لازم برای زنده ماندن سلول های سرطانی را متوقف می کند.

همچنین حاوی مولکول های شبه کلسترولی است که فیتوسترول نام دارند و سبب کند شدن پیشرفت سرطان سینه با مسدود کردن گیرنده های استروژن می شوند. تحقیقات تاثیر مصرف گردو بر سرطان پروستات و روده بزرگ را نیز ثابت کرده است. گردو را در تمام وعده های غذایی، در صبحانه، عصرانه و حتی در پخت غذاهای مختلف می توانید استفاده کنید.

ماهی

خواص غذاهای دریایی به ویژه ماهی بر کسی پوشیده نیست. ماهی به دلیل اینکه سرشار از ویتامین د و امگا ۳ است، در پیشگیری و درمان بسیاری از سرطان ها موثر نشان داده شده است. مصرف حداقل دوبار ماهی در ماه برای افراد توصیه می شود. به دلیل طبع سرد ماهی را نباید با ماست مصرف کرد. ترجیحاً در پخت آن از زردچوبه و سیر استفاده کنید و همراه با آن خرما میل کنید تا طبع آن متعادل شود.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.