131

تهیه روغن های دم کرده

|
0 دیدگاه

ترکیبات فعال گیاه را می توان با روغن استخراج کرد. روغن های دم کرده برای استفاده های موضعی در روغن های ماساژ،کرم ها، پمادها کاربرد دارند.

تهیه روغن های دم کرده

چنانچه ‏محل نگه داری روغن دم کرده خنک و تاريك باشد تا يك سال قابل نگه داری ‏هستند. دو روش جهت تهیه روغن های دم کرده وجود دارد: روش داغ که برای گیاهانی مانند گندمک و رزماری کاربرد دارد و روش سرد که برای گیاهانی مانند گل داودی وگل راعی به کار می رود.

روغن دم کرده داغ : برای تهیه روغن دم کرده داغ روغن وگیاه صورت نظر را داخل ظرفی ریخته وظرف داخل قابلمه پراز آب، (یا داخل ظرف بخارپز) قرارداده و مدت سه ساعت حرارت دهید. مخلوط روغنی را پس از عبور دادن از صافی داخل یک بطری تمیز با در محكم (درصورت لزوم با استفاده ازقیف) ریخته و نگه داری کنید.

‏مقادیر استاندارد: مقادیر لازم برای تهیه دم کرده داغ ۲۵۰ گرم گیاه خشک یا ۷۵۰ گرم گیاه تازه و ۵۰۰ میلی لیتر روغن آفتابگردان می باشد.

تجهیزات مورد نیاز: کاسه شیشه ای، قابلمه و یا ظرف بخارپز، صافی، ظروف شیشه ای درد ‏دار قیف.

روغن دمکرده سرد: برای تهیه دم کرده سرد‏، تنگ های شیشه ای در دار را از گیاه ‏مورد نظرکاملا پرکرده و سپس آن را لبالب با روغن پر كنيد. ظرف را پس از بستن در آن، مدت ‏دو هفته در مقابل تابش آفتاب قرارد ‏هید. پس از این مدت محلول را ازصافی عبور داده، داخل بطری تمیزی ریخته ونگه د‏اری کنید.

مقادیر استاندارد : مقادیر لازم برای تهیه دم کرده سرد شامل مقدارکافی از گياه مورد نظر برای پرکرد‏ن تنگ شیشه ای و مقدار حداقل یک لیتر روغن افتابگرد‏ان می باشد. تجهیزات صورت نیاز: تنگ بزرگ شیشه ای د‏ردار، بطری وقیف وصورت نیاز.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.