188

راه مبارزه و پیشگیری دیابت

|
0 دیدگاه

انسولین یک هورمون ضروری است که در کنترل سطح قند خون در بدن نقش اصلی را دارد. این هورمون در لوزالمعده ساخته شده و در حرکت قند از خون به سلول های شما برای ذخیره سازی عمل کند.

راه مبارزه و پیشگیری دیابت

هنگامی که سلول‌ها مقاوم به انسولین باشند، نمی‌توانند به طور موثر واکنش نشان دهند و در نتیجه قند خون بالا می‌رود. در این حالت است که لوزالمعده برای مقابله با قند خون بالا، انسولین بیشتری برای غلبه بر مقاومت و کاهش قند خون تولید می‌کند.

با گذشت زمان،  لوزالمعده از سلول های تولید کننده انسولین، که در دیابت نوع ۲ شایع است، خالی شده و این مشکل معمولا قابل برگشت نیست. همچنین، قند خون بالا برای طولانی مدت می تواند به اعصاب و اندام ها آسیب می‌رساند.

شما بیشتر در معرض خطر مقاومت به انسولین هستید اگر پیش دیابت یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع ۲ دارید؛ همچنین اگر اضافه وزن یا چاقی شما را درگیر کرده است. بهبود عملکرد سلولها و حساسیت سلولی به انسولین می تواند کمک بزرگی برای غلبه بر مقاومت به انسولین و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت باشد.

در اینجا به چند راه طبیعی و علمی اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوابید: استراحت کافی غده هیپوفیز را تحریک می‌کند تا با رساندن فرمان به بدن سطح انسولین خون را تنظیم کند.
ورزش: بهترین راه تحریک انسولین و تخلیه سلولها از قند اضافی است.
کاهش استرس: افراد پر استرس معمولا در خطر بیشتر ابتلا به دیابت هستند.
کاهش وزن: هر ۵ کیلو کاهش وزن خطر ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد کم می‌کند.
خوردن فیبر غذایی بیشتر: فیبرهای محلول در بدن باعث کاهش قند خون و افزایش حساسیت سلولی به انسولین می‌شوند.
مصرف بیشتر میوه‌ و سبزیجات رنگارنگ: این مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان فراوان، ویتامین و مواد معدنی هستند که برای عملکرد طبیعی سلولها، و غدد و هینطور تعادل هورمونی بدن مثل هورمون انسولین بسیار با اهمیت هستند.
اضافه کردن ادویه های مختلف و مواد گیاهی به غذا در هنگام طبخ مثل سیر، زنجفیل، دارچین.
نوشیدن چند لیوان چای سبز در روز بر اساس مطالعات انجام شده در پیشگیری از دیابت و افزایش ترشح انسولین بسیار موثر است.
سرکه سیب را امتحان کنید.  نشان داده شده که سرکه سیب در کاهش قند خون و ترشح انسولین اثر گذار است. همینطور سبب کند کردن تخلیه غذا از معده و در نتیجه بالا رفتن یکبار قند خون می‌شود.
اسیدهای چرب ترانس اشباع مصرف نکنید که در شیرینی پزی و تهیه شکلات استفاده می‌شوند.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.