105

مناسب ترین مواد غذایی برای ﺑﻴﻤﺎران شیمی درﻣﺎنی

|
0 دیدگاه

بیماران سرطانی باید مراقب رژیم غذایی خود باشند زیرا سیستم ایمنی و دفاعی بدن ضعیف و عفونت در بدن شدت پیدا میکند،

مناسب ترین مواد غذایی برای ﺑﻴﻤﺎران شیمی درﻣﺎنی

مخصوصا در این بیماران که شدت بیشتری دارد، پس آنها باید با برخی راهکارها آشنا شده تا جلوی پیشرفت این عارضه را بگیرند.

 وقتی  در اﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎران ﮔﻠﺒﻮل ﻫﺎی ﺳﻔﻴﺪ ﻛﻪ ﻧﻘﺶ مهمی در دﻓﺎع ﺑﺪن از ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎ دارﻧﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ،  مقابله با ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎ سخت می شود. پس یک رژﻳﻢ ﻏﺬایی ﺳﺎﻟﻢ و ﺑﻬﺪاشتی برای ﺑﻴﻤﺎران ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﺪخیمی و ﺳﺎﻳﺮ ﺑﻴﻤﺎرانی ﻛﻪ دﭼﺎر اﻓﺖ ﺳﻠﻮل ﻫﺎی دﻓﺎعی می ﺷﻮﻧﺪ، از دﻏﺪﻏﻪ ﻫﺎی ﻣﻬﻢ درﻣﺎﻧﮕﺮان و ﺑﻴﻤﺎران اﺳﺖ.

نکات بهداشتی و رژیمی مخصوص بیماران شیمی درمانی سرطانی

 قبل و بعداز تهیه غذا همچنین در هنگام تهیه غذا دست ها را با آب و صابون حداقل بمدت ۲۰ ثانیه بشویید.

 ﻏﺬاﻫﺎی ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪنی را هیچوقت ﺧﺎرج از ﻳﺨﭽﺎل ﺑﻴﺶ از ﻳﻚ ﺳﺎﻋﺖ ﻧﮕﻪ ﻧﺪارﻳﺪ در ﺻﻮرت ﺑﺮوز اﻳﻦ اﺗﻔﺎق ﻏﺬا را دور ﺑﺮﻳﺰﻳﻴﺪ.

درهنگام استفاده از محصولات غذایی آماده، تاریخ تولید و انقضا آن ها را توجه کنید.

هنگام آﻣﺎده ﻛﺮدن ﻏﺬا ﻫﺮﮔﺰ ﺑﺎ ﻗﺎشقی ﻛﻪ ﻏﺬا را ﻫﻢ ﻣﻲ زﻧﻴﺪ ﻏﺬا را ﻧﭽﺸﻴﺪ.

اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﻪ وﻋﺪه ﻏﺬایی در ﻃﻮل روز ﺿﺮوری اﺳﺖ.

در ﺻﻮرت ﺗﻤﺎﻳﻞ در ﻃﻮل روز از ﻣﻴﺎن وﻋﺪه ﻫﺎی ﻣﻐﺬی می ﺗﻮان اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد.

 ﺑﻌﺪ از اینکه  ﻏﺬا را آماده کردید ﺳﺮﻳﻌﺎ ﻣﻴﻞ کنید. در ﻏﻴﺮ اﻳﻦ ﺻﻮرت ﺳﺮﻳﻌﺎ ﺑﻪ ﻇﺮوف ﺑﻬﺪاشتی درب دار ﻣﻨﺘﻘﻞ کنید.

اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺴﺮو ﻫﺎیی ﻛﻪ دارای اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﺑﻬﺪاشتی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﭘﺲ از ۲۰ دقیقه ﺟﻮﺷﺎﻧﺪن در آب ﺑﻼ ﻣﺎﻧﻊ اﺳﺖ.

اﺳﺘﻔﺎده از ﻏﺬا ﻫﺎی رﺳﺘﻮرانی و ﻓﺴﺖ ﻓﻮد ﻣﻤﻨﻮع می ﺑﺎﺷﺪ.

استفاده از هرگونه آجیل و خشکبار ممنوع است.

 اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ ﻫﺎی ﭘﺎﺳﺘﻮرﻳﺰه اشکالی ندارد، اگراز ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ  استفاده کردید، زرده و ﺳﻔﻴﺪه  ان ﻛﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ و ﺳﻔﺖ باشد.

ﺗﻤﺎمی اﻧﻮاع ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ و ﺳﻔﻴﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﻛﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ و اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدﻧﺪ.

در ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﺒﺎب، ﻗﻄﻌﺎت ﻛﻮﭼﻚ ﻛﻪ ﻛﺎﻣﻼ ﻣﻐﺰ ﭘﺨﺖ ﮔﺮدﻧﺪ مجازاﺳﺖ و در ﻏﻴﺮ اﻳﻦ ﺻﻮرت اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﺒﺎب آﺑﺪار ﻣﻤﻨﻮع می ﺑﺎﺷﺪ.

 اﺳﺘﻔﺎده از ﻟﺒﻨﻴﺎت و ﻋﺴﻞ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺎﻣﻼ ﭘﺎﺳﺘﻮرﻳﺰه و ﺑﻬﺪاشتی ﻣﺠﺎز اﺳﺖ. اﺳﺘﻔﺎده از ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت لبنی محلی ﻣﻤﻨﻮع می ﺑﺎﺷﺪ.

هنگامی که درب ﻣﺤﺼﻮﻻت لبنی ﭘﺎﺳﺘﻮرﻳﺰه را باز کردید. بهتر است ﺗﻤﺎمی ﻣﺤﺼﻮل در ﻳﻚ وﻋﺪه ﻣﺼﺮف ﮔﺮدد و ﺟﻬﺖ ﻣﺼﺎرف ﺑﻌﺪی ذﺧﻴﺮه ﻧﮕﺮدد. ﻟﺬا ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﺑﺮای اﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎران ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻛﻮﭼﻚ و اﻧﻔﺮادی ﺗﻬﻴﻪ ﺷﻮد. (ﺷﻴﺮ ﻛﻮﭼﻚ، ﻗﻄﻌﺎت ﻛﻮﭼﻚ ﭘﻨﻴﺮ و ﻛﺮه)

اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت ﺗﻨﻬﺎ در ﺻﻮرتی ﻣﺠﺎز اﺳﺖ ﻛﻪ ﻛﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ شوند.اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت ﺧﺎم ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ. ﻣﻴﻮه ﻫﺎ و ﺳﺒﺰﻳﺠﺎت را ﺑﺎ آب ﺳﺮد و روان ﺷﺴﺘﻪ و ﭘﺲ از آن ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻮاد ﮔﻨﺪزدا ﺿﺪﻋﻔﻮنی ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ.

اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻴﻮه ﺟﺎتی ﻛﻪ ﺑﻪ ﺳﺎدگی ﭘﺎﻛﻴﺰه ﺷﺪه و ﻳﺎ ﭘﺮﺗﻘﺎل، ﻣﻮز ﻫﺎ، ﭘﻮﺳﺖ ﻛﻨﺪه می ﺷﻮﻧﺪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﻴﺐ، ﻫﻨﺪواﻧﻪ، ﻃﺎلبی ﻣﺠﺎز اﺳﺖ ولی ﻣﻴﻮه ﺟﺎتی ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻧﮕﻮر، و اﻧﻮاع ﺗﻮت ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ. ﻛﻠﻴﻪ ﻣﻴﻮه ﻫﺎی ﻣﺼﺮفی ﻧﺒﺎﻳﺪ ﻫﻴﭻ ﮔﻮﻧﻪ ﻟﻚ زدگی ﻳﺎ ﮔﻨﺪﻳﺪگی داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. اﺳﺘﻔﺎده از آب ﻣﻴﻮه ﻫﺎی ﭘﺎﺳﺘﻮرﻳﺰه ﺑﻼﻣﺎﻧﻊ اﺳﺖ. ﺗﺮﺟﻴﺤﺎ از اﻧﻮاع ﺑﺪون ﺷﻜﺮ اﻓﺰوده اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدد.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.