95

با این غذاها هپاتیت سی را کنترل کنید

|
0 دیدگاه

هپاتیت سی نوعی بیماری‌ است که عموماً کبد را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. اما یک سری دستورات غذایی وجود دارند که در صورت رعایت می‌توانند به کنترل بیماری کمک کنند.

با این غذاها هپاتیت سی را کنترل کنید

هپاتیت سی بیماری‌ای است که با آلوده کردن کبد، سبب ایجاد عفونت در کبد می‌شود. این بیماری اغلب به علت استفاده از سرنگ مشترک یا سایر وسایل مشترک منتقل می‌شود. این بیماری عموماً به آهستگی گسترش می‌یابد و نشانه‌ها سال‌ها طول می‌کشد تا خود را نشان بدهند.

بیماری‌های مربوط به کبد زمانی رخ می‌دهند که مرگ سلول‌های کبد از بازتولید آن‌ها پیشی بگیرد. به همین خاطر مهم است که از مصرف یک سری مواد غذایی خودداری کنید. مصرف بیش از حد مواد غذایی که در ادامه معرفی می‌شود می‌تواند سبب آسیب دائمی به کبد شما بشود:

مواد غذایی فراوری شده

مواد غذایی فراوری شده دارای ترکیباتی هستند که هضم آن‌ها کبد را با مشکل مواجه می‌کند. نان‌های فراوری‌ شده، پنیر‌های صنعتی و تقریباً تمام فست‌فودها در این دسته قرار می‌گیرند.

روغن‌ها

روغن‌های هیدروژنه را باید با روغن‌های سالم جایگزین کنید. مواد غذایی حاوی چربی‌های ترانس و اشباع را مصرف نکنید.

شکر

مصرف شکر باید محدود شود. این موضوع علاوه بر آبیموه‌های صنعتی شامل شکرهای مصنوعی نیز می‌شود. مواد غذایی پر شکر کبد را تحت فشار قرار می‌دهند.

آهن را به صورت متعادل مصرف کنید

بیماران مبتلا به هپاتیت سی در سوخت و ساز آهن مشکل دارند و سبب افزایش آهن در خون می‌شود. این به معنای قطع مصرف گوشت قرمز و ماهی تن یا میوه‌هایی مثل: زردآلو، است. افراد مبتلا به هپاتیت سی باید مصرف کافئین خود را نیز محدود کنند.

مصرف نمک را محدود کنید

علاوه بر قطع مصرف نمک باید مواد غذایی که حاوی نمک هستند مثل: کنسروها و … را نیز محدود کنید. اگر اصرار به مصرف دارید می‌توانید مصرف خود را به هفته‌ای ۲ بار محدود کنید.

الکل و سیگار

الکل مصرف نکنید چرا که سرعت تخریب کبد را بیشتر می‌کند. سیگار و انواع مواد مخدر مثل: ماری جوانا اثر تخریبی زیادی روی کبد دارند. استفاده از سرنگ‌های مشترک نیز ریسک ابتلا را بالا می‌برند.

ماهی خام

اگر به هپاتیت سی مبتلا هستید از ماهی خام استفاده کنید. از مواد غذایی مثل: سوشی یا صدف استفاده نکنید. چرا که احتمال ابتلا به عفونت از این طریق وجود دارد. به همین دلیل از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه نیز خودداری کنید.

مصرف جگر را کاهش دهید

جگر سرشار از آهن است که مصرف آن می‌تواند سبب بزرگ شدن خود کبد شود.

چه کارهایی را باید انجام بدهید

– روزانه حداقل هفت لیوان آب بنوشید.

– تا جایی که می‌توانید مواد غذایی ارگانیک مصرف کنید.

– از منابع پروتئینی کم‌چرب استفاده کنید.

چه کارهایی را نباید انجام بدهید

– از نمک و غذاهای دریایی خام استفاده نکنید.

– پرخوری نکنید.

– از مصرف فست‌فودها خودداری کنید.

نتیجه‌گیری

یک رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به هپاتیت سی شامل سبزیجات و دوری از مواد غذایی چرب و آهن است. در ضمن باید سعی کنید شاخص توده‌ی بدنی خود را پایین بیاورید.

اگر شما در حال حاضر به هپاتیت سی مبتلا هستید مصرف مواد غذایی به صورت مرتب می‌تواند جلوی حالت تهوع را که یکی از اثرات جانبی هپاتیت سی است را بگیرد. رژیم غذایی شما باید شامل: غلات کامل، سبزیجات، میوه و لبنیات باشند. در ضمن قبل از مصرف هرگونه مکمل یا مولتی‌ویتامین با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین ورزش کردن را فراموش نکنید چرا که نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کند بلکه سبب می‌شود تا اشتهای شما نیز افزایش پیدا کند چرا که کاهش اشتها یکی از عوارض جانبی هپاتیت سی است.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.