139

پیشنهادهای تغذیه ای برای افراد سالمند

|
0 دیدگاه

در این بخش برای افراد سالمند راهنمایی های ویژه تغذیه ای داریم که به آن ها کمک میکند برنامه غذایی خود را تنظیم کنند در این سنین بهتر است پرهیزات غذایی و تغذیه سالم را در پیش بگیرند و از یاد نبرند.

پیشنهادهای تغذیه ای برای افراد سالمند

افراد سالمند برای ارتقای سلامتی خود بهتر است به خورد و خوراک خود بیشتر دقت کنند.

یکی از مشکلاتی که معمولا با افزایش سن به سراغ بیشتر سالمندان می‌آید، این است که تحمل تمام مواد غذایی را ندارند یا خوردن برخی از خوراکی‌ها برای بدن آنها خوب نیست. از این رو، متخصصان تغذیه و طب سالمندی، لیستی از خوراکی‌های ممنوعه برای سالمندان را اعلام کرده‌اند. در صدر این لیست، نام گریپ‌فروت خودنمایی می‌کند.

گریپ‌فروت، جزو بهترین مرکبات و سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است اما متاسفانه، ترکیبات موجود در این میوه مغذی باعث ایجاد تداخل در جذب ترکیبات بسیاری از داروهای خوراکی می‌شود. از این رو، سالمندان باید درباره تعداد و ساعت احتمالی مصرف گریپ‌فروت، حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.

بد نیست افراد سالمند عزیز بدانند که گریپ‌فروت باعث اختلال در جذب ترکیبات موجود در بسیاری از داروهای پرمصرف دوران سالمندی مانند داروهای کاهنده فشار خون، داروهای کنترل اضطراب یا بی‌خوابی می‌شود. سالمندان می‌توانند برای دریافت پتاسیم و ویتامین ‌C کافی در طول روز، سایر مرکبات مانند پرتقال را جایگزین گریپ‌فروت کنند.

تغییرات اعصاب ماهیچه ها و کاهش ترشح بزاق می تواند منجر به بروز مشکلات بلع افراد سالمند شود چنین حالاتی باعث ترس از خفگی و در نتیجه امتناع از خوردن غذا می شود کم آبی عمومی بدن و مصرف برخی داروها که باعث خستگی دهان می شود نیز گاهی اوقات مزید بر علت می شوند،

سالمندان باید فقط در حالی که نشسته اند غذا بخورند، خوردن غذا در وضعیت خوابیده، خطر ورود غذا به دستگاه تنفس و التهاب ریه را افزایش می دهد.

توصیه های تغذیه ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان
– کاهش مصرف نمک در برنامه غذایی روزانه برای کاهش فشار خون و احتباس آب در بدن
– کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوان بندی
– رعایت تنوع در گروه های غذایی مختلف
– پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده
– مصرف گروه شیر و لبنیات در روز
– مصرف کمتر گوشت های قرمز و استفاده بیشتر از مرغ و ماهی و حبوبات جهت تأمین پروتئین
– مصرف کمتر غذاهای پُر کالری نظیر شیرینی، ‌شکر، آب نبات و کیک خامه ای
– مصرف مستمر سبزیجات خام جهت تأمین فیبر غذایی
– مصرف میوه های غنی از ویتامین A , C
– کاهش مصرف سبزیجات نفاخ مثل گل کلم، کلم و …
– افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده
– کاهش مصرف نوشابه های گازدار و کافئین دار
– استفاده از ادویه جات و گیاهان معطر جهت بهبود طعم و مزه و بوی غذا
– استفاده از ۳ تا ۶ لیوان آب در طول روز
– مصرف حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته
– عدم مصرف چای و قهوه قبل از خواب
– مصرف حداقل غذاهای دودی و کنسرو شده
– عدم مصرف سس های چرب (مانند مایونز) برای سالاد و سبزیجات پخته، استفاده از ماست بجای سس های چرب
– قرار گرفتن در مقابل نور خورشید جهت کسب ویتامین D

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.