2093

خواص و مضرات انگور

|
0 دیدگاه

درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا می رود .

خواص و مضرات انگور

ساقه آن گره دار و دارای برگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تیره می باشد . گلهای آن کوچک ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر می شود . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و برگهای مختلف است .

ترکیبات شیمیایی انگور

کلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است . بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی می کنیم .
۱) برگ مو : دارای ساکارز ، لوولز Levulose ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است .
۲) دم خوشه انگور : دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است .
۳) غوره که میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم ترش می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک Succinique Acid ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک Glucolique Acid و قند می باشد .
۴) انگور رسیده : در صد گرم حبه انگور مواد زیر موجود است :

آب ۷۵ گرم
پروتئین ۱/۳ گرم
مواد قندی ۲۰ گرم
کلسیم ۱۲ میلی گرم
فسفر ۰/۴ میلی گرم
آهن ۰/۴ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۱۷۵ میلی گرم
ویتامین آ ۱۰۰ گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ث ۴ میلی گرم

۵) پوست انگور دارای تانن ، تارتارات پتاسیم ، اسید های آزاد و مواد معدنی می باشد .
۶) هسته انگور : در هسته انگور مقدری روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد مایل به سبز است . این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد . روغن هسته انگور دارای تری گلیسیرید ، اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک ، اسید استئاریک و اسید آراشیک می باشد .

خواص درمانی میوه انگور

انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است .
۱) انگور اخلاط بدن را متعادل می کند .
۲) انگور بسیار مقوی و مغذی است .
۳) انگور خون را تصفیه می کند .
۴) انگور سینه و ریه را صاف و تمیز می کند .
۵) انگور برطرف کننده یبوست است .
۶) انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است .
۷) انگور در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .
۸) برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود .
۹) انگور برای درمان نقرس بسیار مفید است .
۱۰) آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر می گردد .
۱۱) انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریک ، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاک کنند . اینگونه اشخاص باید در هر هفته بمدت ۲ روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب که هر دو ساعت یکبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدار مصرف روزانه تقریبا ۲ کیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند .
۱۲) رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است .
۱۳) برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی کمی جوش شیرین بشوئید .
۱۴) زیاده روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند .

خواص طبی روغن هسته انگور

روغن هسته انگور گرم کننده بدن است ، این روغن ضد یبوست می باشد . از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می شود.

خواص طبی هسته انگور

هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
۱) هسته انگور دارای تانن است بنابراین قابض است .
۲) هسته انگور اسهال را برطرف می کند .
۳) هسته انگور ترشح ادرار و اسپرم را کم می کند .
۴) گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می دهند .
۵) هسته انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است .

خواص طبی پوست انگور

پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
۱- پوست انگور را خشک کرده و می سوزانند خاکستر بدست آمده را برای درمان اکثر زخم ها استفاده می شود .
۲- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آورد .

خواص طبی غوره

غوره که بانگلیسی Un-ripe grape نامیده می شود از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است :
۱- غوره در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .
۲- آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .
۳- بیماری اسکوربوت که بعلت کمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود .
۴- آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است .
۵- غوره در دفع زردی موثر است .
۶- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .
۷- غوره حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
۸- آب غوره تقویت کننده کبد است .
۹- برای برطرف کردن ورم گلو آب غوره قرقره کنید .
۱۰- برای دفع کرم روده و تقویت معده باید بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
۱۱- آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد می باشد . برای معالجه میتوان بمدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد .
۱۲- ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیک است .
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست هم چنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است .
سعی کنید غوره را خالی نخورید چون روی معده اثر سوء می گذارد هم چنین خانم های باردار از خوردن غوره ی زیاد خودداری کنند ، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود .

کشمش

کشمش تقویت کننده ی بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید ، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است.

خواص طبی برگ مو

۱- برگ مو قابض است .
۲- دم کرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می کند .
۳- برگ مو برای خونریزیها مفید است .
۴- برگ مو در رفع نقرس و زردی موثر است .
۵- برگ مو استفراغ را برطرف می کند .
۶- برگ مو در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی موثر است .
۷- برگ مو هنگامیکه پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم کرده آن اثر مفید دارد .
۸- گرد برگهای جوان و خشک شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحم و خون آمدن از بینی دارد .
۹- برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را بمدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید .
۱۰- برای تهیه دم کرده برگ مو ، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند .
۱۱- از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده کرد .
۱۲- دم کرده برگ مو برای رفع واریس مفید است .

خواص انگور در درمان بیماری ها

۱) خاصیت گرم دارد ، چاق کننده ، صاف کننده خون و مولد خون ، پوست انگور دیر هضم و دانه آن سرد و خشک است
۲) انگور برای درمان بیماری فشار خون ، روماتیسم ، نقرس ، مسمومیت داخلی مفید است و از ابتلاء سرطان جلوگیری می کند.انگور مقوی قلب و معارج بیماری های جلدی ، خونی و عصبی است.
۳) اگر کشمش را در مدتی طولانی در آب بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که برای سینه مفید است و برای درمان و معالجه امراض ریوی نیز مصرف می گردد و فایده می بخشد.
۴) هسته های انگور را اگر بکوبید و با عسل مخلوط کنید و به کسانی که دچار خلط شده اند بدهید آنها را معالجه می کند.
۵) در بیماری های زیادی که در اثر مسمومیت بدن تولید شده است معالجه و رژیم با انگور را توصیه کرده اند ، مخصوصا در بیماری های یبوست ، عوارض روماتیسم ، چاقی ، سوء هاضمه ، بواسیر ، کم خونی ، عصبانیت ، انسداد مجرای طحال و کبد ، باید رژیم انگور گرفته شود.
۶) انگور دارای ویتامین های “آ”و “ب”و”ث” می باشد و مواد ازت و مواد قندی و نشاسته ای بوده و خاصیت ضد عفونی کننده دارد.
۷) انگور دارای قند و چربی و آلبومین و آهن و کلسیم و فسفر و پتاسیم و ارسنیک و منگنز و ید می باشد.پتاسیم آن برای بچه های ضعیف البنیه و کم خون بسیار نافع است.
۸) انگور به علت مدر( ادرار آور ) بودن بهترین دافع سموم بدن بوده و برای جمیع بیماران مفید است مگر مبتلایان به بیماری قند و بیماریهای جهاز هاضمه.
۹) انگور برای سلامتی قلب ، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح پتاسیم و مواد سلولزی ملین و مدر برای مبتلایان به اوره خون مناسب و سازگار است.

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

2 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.