90

کاهش خطر ابتلای مجدد به سرطان روده با مصرف آجیل

|
0 دیدگاه

خوردن برخی مواد مغذی ساده و در دسترس به راحتی خطر عود سرطان روده را کاهش می دهند.

کاهش خطر ابتلای مجدد به سرطان روده با مصرف آجیل

زمانی که پوشش داخلی روده (کولون) یا مقعد سلول های غیر عادی رشدکنند سرطان روده (سرطان کولون) ایجاد می شود. سرطان روده هم در زنان هم در مردان شایع است و سومین سرطان عامل مرگ و میر در دنیا است.

تغذیه از جمله مهم ترین موارد در احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ است که اخیرا یافته هایی در مورد ارتباط مصرف آجیل و کاهش احتمال بازگشت سرطان روده برای کسانی که مبتلا بوده اند، بدست آمده است.

تحقیقات نشان می دهد خوردن آجیل درختی می تواند به بیماران مبتلا به سرطان کولون مرحله ۳ کمک کند. مصرف حداقل ۶۰ گرم آجیل در هر هفته می تواند خطر عود کردن مجدد سرطان روده را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و برای بیمارانی که درمان را برای سرطان کولون مرحله ۳ گذرانده اند، می تواند خطر مرگ را بیش از نصف کاهش دهد.

این یافته طبق نتایج تحقیقات جدید انجمن سالانه انکولوژی بالینی آمریکا بدست آمده است که با توجه به این تحقیقات ۹۵۵۲۰ مورد جدید سرطان روده هر ساله در آمریکا تشخیص داده می شود.

برای بیماران دچار سرطان روده مرحله ۳، که در آن سرطان به گره های لنفاوی یا بافت های مجاور آن گسترش یافته است، احتمال ادامه زندگی به مدت ۵ سال از ۵۳ تا ۸۹ درصد است.

 فندق، گردو و بادام همه آجیل های درختی هستند و تعدادی از مطالعات مزایای سلامتی بالقوه آنها را ثبت کرده اند.

برای مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ منتشر شدکه مربوط به مصرف گردو و کاهش خطر ابتلا به چاقی و سندرم متابولیک است، در حالی که سایر تحقیقات رابطه مصرف گردو را با سلامت قلب نشان می دهند.

بیماران مبتلا به سرطان کولون باید به عنوان بخشی از یک رژیم سالم از آجیل های درختی استفاده کنند.

محققان برای تایید یافته های خود، ۸۲۶ بیمار مبتلا به سرطان کولون مرحله ۳ را تجزیه و تحلیل کردند. بیماران کسانی بودند که شیمی درمانی آن ها رو به اتمام بود. برای آزمایش، بیماران می بایستی یک پرسش نامه در مورد برنامه غذایی خود پر می کردند.

محققان از این پرسش نامه برای محاسبه میزان مصرف هفتگی آجیل بیماران و این که آیا مصرف آجیل با کاهش خطر عود کردن مجدد سرطان روده بزرگ دارد یا خیر استفاده کردند

خطر ابتلا به سرطان کولون در افرادی که هر هفته مصرف حداقل ۶۰ گرم  آجیل داشتند، در مقایسه با بیماران که مصرف آجیل نداشتند، ۴۲ درصد کمتر بود و همچنین ۵۷ درصد خطر مرگ کمتری داشتند.

با این حال، در تحقیقات دقیق تر، محققان دریافتند که تنها مصرف میوه آجیل درختی این مزایا را ارائه می دهد؛ خطر ابتلا به سرطان کولون در بیمارانی که حداقل ۶۰ گرم آجیل در هر هفته خوردند، ۴۶ درصد کمتر بود، در حالی که خطر مرگ آن ها ۵۳ درصد کمتر بود.

مصرف بادام زمینی یا کره بادام زمینی با کاهش قابل توجهی در احتمال عود سرطان یا مرگ همراه نبود.باید تأکید کرد که پژوهشگران پیشنهاد نمی کنند که خوردن آجیل باید جایگزین شیمی درمانی استاندارد و سایر روش های درمان سرطان روده بزرگ باشد که بطور چشمگیری باعث بهبود بیماران می شوند.

در عوض، بیماران مبتلا به سرطان کولون باید خوش بین باشند، و باید یک رژیم غذایی سالم، شامل آجیل درختی را داشته باشند که نه تنها آنها را سالم نگه می دارد، بلکه ممکن است احتمال بازگشت سرطان را نیز کاهش دهد.

در مطالعات آینده، محققان اینکه چگونه مصرف آجیل بر خطر ابتلا به سرطان و مرگ بیماران در مراحل بعدی سرطان روده بزرگ تاثیر می گذارد را بررسی می کنند.

معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.