49

بهترین و بدترین مواد غذایی زمان بیماری

|
0 دیدگاه

اغلب، تغییر آب و هوا، عادت‌های غذایی ناسالم، استرس و یا آسیب به بخشی از بدن ممکن است باعث بیماری شوند. در طی مدت بیماری باید دارو بخورید، استراحت کنید و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.

بهترین و بدترین مواد غذایی زمان بیماری

رژیم غذایی با بالا بردن ایمنی بدن به بهبود سریع‌تر شما کمک می‌کند.

جالب است بدانید در دهه ۱۸۰۰ میلادی، کچاپ به عنوان داروی اسهال، یرقان و سوءهاضمه استفاده می‌شده و همچنین به عنوان قرص گوجه‌فرنگی فروخته می شده است. ولی بعدها مشخص شد قرص کچاپ تقلبی است و به جای درمان کردن، تنها مسهل است.

وقتی احساس ناخوشی می‌کنید اغلب آخرین چیزی که به آن فکر می‌کنید غذا است.

غذاها، مواد مغذی مهم را برای بدن فراهم و به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند در زمان بیماری برای بهبود سریع‌تر باید مواد غدایی خاصی مصرف کنید. همچنین مواد غذایی خاصی وجود دارند که به دلیل این‌که مانع روند بهبود می‌شوند در زمان بیماری نباید مصرف شوند.

در این مقاله، بعضی بیماری‌ها و مواد غذایی متناسب با آن‌ها، که برای بهبود بیماری باید مصرف یا از خوردن آن‌ها اجتناب شوند، آورده شده است. تا بدانید بهترین و بدترین غذاهای زمان بیماری کدام‌ها  هستند.

اگر اسهال دارید

احتمالا علت اسهال، سرماخوردگیِ معده، عفونت باکتریایی، گرما و یا مصرف مواد غذایی نامناسب برای سیستم گوارش است. علت اسهال هر چیزی که باشد، باید از نمک، کم‌آبی بدن و کمبود مواد معدنی مهم اجتناب شود.

اگر یبوست دارید

یبوست ممکن است به علت کم آبی، جذب فیبر، اختلال در رژیم غذایی، ورزش ناکافی، مصرف بیش از حد لبنیات و حصولات لبنی، استرس و برخی موارد دیگر، ایجاد شود.

اگر آبریزش بینی دارید

احتقاق، گرفتگی و آبریزش بینی یکی از علائم سرماخوردگی است. بخور گرفتن غشای مخاطی را مرطوب می‌کند و به حرکات مژگان بینی سرعت می‌بخشد که  در نهایت به شست‌وشو و خارج کردن مخاط از بینی منجر می شود.

برای درست کردن شیر طلایی، یک قاشق چای‌خوری پودر زرچوبه خشک شده، زنجبیل خشک شده، کمی فلفل سیاه، و عسل و ۲ فنجان شیر نارگیل در یک ظرف بریزید. سپس یکذارید این مخلوط بجوشد و قبل از خوردن آن اجازه دهید چند دقیقه در دمای اتاق بماند.

اگر حالت تهوع دارید

حالت تهوع یا قی ممکن است به دلیل مسافرت یا بیماری ایجاد شود. البته تهوع ممکن است یک عارضه جانبی از شیمی درمانی، نشانه‌ی سرماخوردگی و یا حتی بارداری باشد. اگرچه ممکن است غذا آخرین چیزی باشد که هنگام تهوع به ذهنتان خطور کند ولی در واقع مواد غذایی با کاهش اسید معده می‌توانند باعث کم شدن حالت تهوع شوند.

اگر دردهای عضلانی دارید

دردهای عضلانی ممکن است ناشی از تب، خستگی، کار بیش از حد و برخی دیگر موارد باشند. غذاهای حاوی منیزیم و کلسیم می‌توانند دردهای عضلانی را تسکین دهند.

اگر گوش درد دارید

گوش درد ممکن است به علت افزایش جریان گوش، عفونت‌ها، عفونت گلو، گرفتگی و یا جراحت گوش باشد. همچنین ممکن است به علت سرماخوردگی باشد. بعضی غذاها ممکن است به باز شدن گرفتگی گوش کمک کنند و درد گوش را تسکین دهند.

اگر سردرد دارید

برخلاف باور عمومی، قهوه یا کافئین به درمان سردرد کمک نمی‌کند. در واقع به دلیل این‌که این مواد باعث کم‌آبی بدن می‌شوند، سردرد را تشدید می‌کنند. اغلب، کاهش آب بدن، کمبود منیزیم و ویتامین B12باعث ایجاد سردرد می‌شوند.

اگر جوش زده‌اید

اغلب جوش‌های خارش‌دار نشانه‌ی واکنش آلرژیک هستند. در این مواقع با یک دکتر مشورت و علت اصلی آن را پیدا کنید. برای کاهش علائم و جلوگیری از تشدید بیماری، در این‌جا چند ماده غذایی به شما معرفی می‌شوند که باید از خوردن آنها اجتناب کنید.

اگر گلو درد دارید

گلودرد ممکن است به دلیل عفونت ویروسی، سرماخوردگی و یا آنفولانزا باشد. احتمالا علائمی مانند درد، خارش و سوزش گلو نیز دارید. همچنین ممکن است تورم غدد، ذرات سفید روی لوزه‌ها و خشونت صدا نیز باعث گلو درد شوند. در زیر غذاهایی معرفی شده‌اند که گلو درد را کاهش می‌دهند.

صرف نظر از بیماری‌تان، از خوردن غذاهای سرخ کردنی، چرب، پر ادویه، نوشابه، نوشیدنی‌های پرانرژی و مشروبات الکلی اجتناب کنید؛ زیرا این مواد باعث تشدید بیماری می شوند. اگر علائم، کاهش نیافتند بهترین کار این است که با یک پزشک مشورت کنید.

از خوردن بیش از حد دارو و مکمل‌های دارویی که افراد آموزش ندیده توصیه می‌کنند خودداری کنید. فراموش نکنید پیشگیری بهتر از درمان است.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.