1001

شربت سکنجبین نوشیدنی تابستانی

|
0 دیدگاه

در این مطلب با یکی از عرقیات یا شربت هایی که خاصیت درمانی زیاد و مفیدی دارد بیشتر آشنا می شوید .

شربت سکنجبین نوشیدنی تابستانی

از قدیم در خانه مادربزرگ ها همیشه این شربت وجود داشته است و آن را با کاهو و یا به صورت شربت استفاده می کردند . شربت سکنجبین طبیعت سرد و خنکی دارد و بسیار مناسب فصل تابستان است.

واژه ی سکنجبین از ترکیب دو واژه ی سرکه و  انگبین تشکیل شده و بعد تغییر یافته و به سکنجبین تبدیل شده است

برای تهیه ی سکنجبین سرکه و عسل را با نسبت های معینی مخلوط میکردند و شربتی بسیارخوش طعم و خوش بو با خواص فروان بدست می آوردند بعدها به دلیل گران و کم یاب شدن عسل طبیعی شکر جایگزین عسل شد و به طبع از خواص آن تا حدودی کاسته شد اما هم چنان جز شربتهای بسیار خوش طعم و فرح بخش میباشد

معمولا تمامی خوراکی هایی که درگذشته در سرزمین ما بسیار استفاده میشده دارای خواص و فواید زیادی بوده اند سکنجبین هم از این قاعده مستثنی نیست

در گذشته به نوشیدنی ها و خوراکی هایی که باعث اصلاح غذای مصرفی روزانه میشده مصلح میگفتند ، مصلح در واقع ماده ی غذایی است که مصرف آن به همراه یا بعد از یک وعده ی غذایی عوارض جانبی و اثرات بد آن خوراک را در بدن خنثی کرده و از بین میبرد و در عین  حال در جذب مواد و عناصر مفید آن موثر بوده و اثر گزاری مثبت خوراک را افزایش میدهد.

از دیگر فواید سکنجبین به بازکردن انسداد عروق ، رفع عطش ، تسکین سردرد ، تقویت فعالیت های دستگاه گوارش و کبد ،ناراحتی های طحال ، رفع سنگ صفرا و… اشاره کرد.

سکنجبین را به صورتهای مختلف استفاده میکنند مثلا به همراه کاهو که ترکیب بسیار خوبی است و اشتها آور هم است یا مثلا آنرا با شیرین بیان ترکیب میکنند که گفته میشود در باز کردن قلنج موثر است ، ترکیب آن با آب پخته ی کاسنی شاید طعم دلچسبی نداشته باشد.

اما بهترین دارو برای رفع تب شدید و طولانی مدت میباشد این ترکیبات داروهای گیاهی عالی و بی ضرری هستند که میتوانید مصرف کنیددر این مطلب میخواهیم طرز تهیه شربت سکنجبین را به شما آموزش دهیم تا شما نیز بتوانید با تهیه و مصرف آن از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین

موادی که برای تهیه شربت سکنجبین نیاز دارید شامل دو لیوان آب ، یک کیلوگرم شکر ،۱۵۰ گرم نعناع تازه و ۱۰۰ گرم  است بسته به مقدار شربتی که میخواهید تهیه کنید مقدارها بیشتر و کمتر میشود ولی سعی کنید نسبت بین مواد را تغییر ندهید

-طرز تهیه شربت سکنجبین

برای تهیه ی شربت سکنجبین ابتدا یک ظرف که گنجایش مواد شما را دارد برداشته و روی حرارت بگذارید و داخلش دو لیوان آب را بریزید و اجازه دهید به جوش آید بعد از به جوش آمدن آب نعنا را داخل آب در حال جوش بریزید و کمی زمان دهید تا طعم و عطر کافی را به آب بدهد.

سپس سرکه را کم کم اضافه کنید و مدام هم بعد از آن شکر را نیز به تدریج اضافه فرمایید و باز هم بزنید تا زمانی که مایعتان به غلظت کافی برسد پس از آن که کمی دمایش پایین آمد ا یک صافی بگذرانید تا محلول یکنواخت شود

زمانی که آماده سازی و تهیه مواد اولیه ی این شربت از شما میگیرد چیزی حدود پنج دقیقه و مدت زمان مورد نیاز برای تهیه ی آن حدودا ۱۵ دقیقه میباشد پس تقریبا سریع آماده میشود شما میتوانید مقدار مصرفی چند روز خودرا تهیه کنید تا هر بار مجبور به صرف این مدت زمان نباشید.

همانطور که ذکر کردیم از این شربت میتوانید بعد از وعده های غذایی استفاده کنید که بهترین زمان مصرفش است اما به عنوان دسر و در وعدهی عصر هم میتوانید نوش جان بفرمایید هم چنین از آنجایی که رفع کننده ی عطش و تشنگی است نوشیدنی بسیار مناسبی در ماه رمضان هنگام صرف افطار میباشد.

 

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.