109

مواد غذایی که به کاهش استرس کمک می کند!

|
0 دیدگاه

استرس در همه ما وجود دارد و فقط نحوه برخورد با آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

مواد غذایی که به کاهش استرس کمک می کند!

مدیریت استرس در این میان می تواند ابزاری قدرتمند برای سلامت شما باشد چون استرس بیش از حد مسلما خطرات بهداشتی بالقوه را به همراه دارد.

بسیاری از استراتژی ها برای مدیریت این اختلال وجود دارد و پیشنهاد شده است؛ از جمله مصرف منظم مواد غذایی که به کاهش سطوح استرس کمک فراوانی می کند. یک رژیم غذایی سالم می تواند به مقابله با تاثیرات منفی استرس برود و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند:

ماست:

یکی از غذاهای کاهنده استرس است و آنهم به دلیل وجود باکتری های خوب یا همان پروبیوتیک ها. اینطور ثابت شده است که مصرف منظم محصولات حاوی پروبیوتیک نقش مهمی در کاهش سطوح استرس و پاسخ به استرس های فیزیکی دارد.

بلغور جوی دو سر:

خوردن مواد غذایی غنی از کربوهیدرات پیچیده موجب افزایش تولید سروتونین؛ هورمون مرتبط با احساس خوب می شود. غلات کامل مانند جوی دو سر و مصرف آنها در وعده صبحانه خود عاملی برای افزایش خلق و خوی و افزایش انرژی در تمام طول روز است.

شکلات تیره:

محتوای فلاونوئید موجود در شکلات تیره اثر کاهش استرس قوی دارد. مصرف شکلات تیره منجر به کاهش خستگی ذهنی، و بهبود عملکرد شناختی می شود.

ماهی سالمون:

ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلای وحشی یا ماهی سالمون منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و خاصیت ضد التهابی دارند. این خاصیت ضد التهابی تاثیر مثبتی روی سلامت روان دارد و منجر به کاهش استرس می شود.

دانه های سویا:

سویا منبع خوبی از دو اسید آمینه تیروزین و تریپتوفان است که هر دو، به افزایش تولید انتقال دهنده های عصبی سروتونین و دوپامین که نقش مهمی در افزایش احساس خوب دارند، کمک می کنند.

چای سیاه:

این نوع چای برای کاهش سطوح استرس در طی قرن ها مصرف می شده است. مطالعات نشان داده که نوشیدن چهار فنجان چای سیاه در طول روز و برای ۶ هفته متوالی، سطوح کورتیزول یا همان هورمون مرتبط با استرس را کاهش می دهد.

سبزیجات تیره رنگ:

سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ و … سرشار از فولات و ویتامین ب ۶ برای بهبود خلق و خوی هستند. اینطور ثابت شده که سطوح پایین فولات در بدن خود عاملی برای افزایش استرس است.

بلوبری:

سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول برای کاهش افسردگی و اضطراب است. پلی فنول خاصیت ضد التهابی دارد و با تاثیر روی سیستم عصبی مرکزی، استرس را نیز کاهش می دهد.

سیر:

حاوی پروبیوتیک است و دقیقا همان نقش ماست را برای کاهش سطح استرس دارد.

چای سبز:

حاوی تیانین است؛ اسید آمینه ای که استرس را کاهش می دهد. این را محققان ژاپنی ثابت کرده اند. مصرف روزانه ۳ فنجان چای سبز به جای قهوه، می تواند نقش مهمی در کاهش استرس روزانه داشته باشد.

غلات سبوس دار:

نان و ماکارونی کامل، منابع غنی از ویتامین های گروه ب برای بهبود عملکرد شناختی هستند. ضمن این که مصرف آنها منجر به کاهش سطوح استرس نیز میشود.

میوه ها و سبزیجات:

همه ما می دانیم که میوه ها و سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند اما مطالعات نشان داده اند که این مواد غذایی گیاهی نقش مهمی در از بین بردن استرس و اضطراب نیز دارند.

آجیل و دانه ها:

منابع غنی از منیزیم هستند؛ ماده معدنی که نقش مهمی در بسیاری از فرایندهای بیوشیمیایی و بهبود سلامت روان دارد.

شیر:

تحقیقات نشان می دهد که کلسیم منجر به کاهش نوسانات خلقی و اضطراب می شود.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.