41

پیشگیری از افسردگی زمستانی

|
0 دیدگاه

برای فرار از افسردگی زمستانی، مصرف ۹ ماده غذایی را فراموش نکنید!

پیشگیری از افسردگی زمستانی

افسردگی زمستانی، عارضه‌ خلقی است که در طول دوره‌ای از سال که روزها در آنها کوتاه می‌ شود، به خصوص در کشورهای واقع در عرض‌‌های جغرافیایی بلندتر برخی افراد را مبتلا می ‌کند.

انجمن روانپزشکی آمریکا در اواخر دهه ۱۹۹۰ افسردگی زمستانی را با عنوان اختلال خلقی فصلی شناسایی کرد، و اکنون این عارضه با نام مخفف یعنیSADمورد اشاره قرار می گیرد.

افرادی که دچار افسردگی هستند. معمولا خلق اندوهگینشان را به صورت بروز دوره‌های متناوب تجربه می کنند. از این لحاظ مبتلایان به افسردگی زمستانی تنها این تفاوت را با مبتلایان به افسردگی معمول دارند. که نوسان‌ های خلقشان بر اساس فصل ‌هاست.

این افراد معمولا افسردگیشان در پاییز شروع می شود و تا بهار ادامه پیدا می‌‌ کند. البته گونه‌ ای از افسردگی تابستانی هم وجود دارد. که تعداد افراد کمتری را مبتلا می‌ کند. در بخش “پیشگیری از افسردگی فصلی با مواد غذایی موثر” به شکل کامل افسردگی فصل پاییز بررسی شد. اکنون می خواهیم به افسردگی زمستانی بپردازیم باما همراه باشید.

 پیشنهادهای غذایی برای پیشگیری از افسردگی زمستانی:

سبزیجات تیره رنگ:

این گونه سبزیجات مانند اسفناج، کلم پیچ، و برگ چغندر، با افسردگی شدید ناشی از بروز التهاب در مغز مقابله می کنند. ویتامین کا موجود در این سبزیجات به مبارزه با تورم و التهاب کمک می کند.

لوبیا:

کمبود فولات به نوعی با افسردگی مرتبط است. در این میان، مصرف لوبیا که یک محصول غذایی غنی از فیبر است. علاوه بر این که با افسردگی مبارزه می کند. تاثیرات داروهای ضد افسردگی را نیز افزایش می دهد.

اضافه کردن ۱۵ میلی گرم فولات به رژیم غذایی روزانه، تاثیرات داروهای ضد افسردگی را در کسانی که تحت درمان با این داروها هستند. افزایش می دهد و این را انجمن روان پزشکی آمریکا اعلام کرده است.

خوراک گوشت گاو:

گوشت گاو یکی از بهترین منابع ویتامین ب ۱۲ است. مشخص شده که سطوح بسیار پایین این ویتامین با بسیاری از مشکلات پزشکی و روان پزشکی از جمله افسردگی زمستانی ارتباط مستقیم دارد.

قارچ:

قارچ حاوی مقادیر زیادی از نیاسین و ریبوفلاوین است که می توانند خاصیت تقویت کنندگی خلق و خوی را داشته باشند.

قارچ همچنین حاوی مقادیری از ویتامین دی است. مشخص شده کمبود این ویتامین نیز ارتباط مستقیمی با ابتلا به افسردگی دارد. مصرف روزانه نصف فنجان قارچ وحشی در طول روز، نیاز روزانه به ویتامین دی بدن را تامین می کند. و از افسردگی زمستانی پیشگیری میکند.

ماهی سالمون:

این نوع ماهی نیز منبع غنی از ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا ۳ است. مصرف ماهی به میزان یک یا دو بار در هفته خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش می دهد. و این را محققان مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد اعلام کرده اند.  ماهی سالمون سرشار از ویتامین ب ۱۲ است. برای مبارزه با خلق و خوی پایین و ابتلا به افسردگی است.

قهوه:

پژوهش های منتشر شده در مجلهPlos ONEنشان می دهد. کسانی که روزانه ۴ فنجان قهوه می نوشند. نسبت به کسانی که به نوشیدنی هایی مانند الکل روی می آورند. ۵۰ درصد کمتر احتمال دارد که به افسردگی مبتلا شوند.

میوه های خانواده مرکبات:

پرتقال و گریپ فروت در فصل زمستان، منابع بزرگ فولات و ویتامین ث محسوب می شوند. این در حالی است که افرادی که دچار فقر ویتامین ث هستند. اغلب احساس خستگی و افسردگی می کنند .مطالعات بین المللی در سال ۲۰۱۴ ارتباط بین فقر این ویتامین و افسردگی را ثابت کرده اند.

سیب زمینی شیرین:

سیب رمینی شیرین دارای سطح بالایی از بتاکاروتن است. آنتی اکسیدانی قوی که به مبارزه با التهاب و تورم و در نتیجه افسردگی می رود.

زرده تخم مرغ:

حاوی ویتامین دی و ویتامین ب ۱۲ است.  ضمن این که کولین موجود در آن برای توسعه سلول های سالم مغز مفید به نظر می رسد.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.