322

با توجه به این ۷ نکته غذایی حواس پرتی را دور بزنید

|
0 دیدگاه

یکی از نکاتی که هنگام مصرف غذاهای مختلف باید به آن توجه کنید این است که مواد خوراکی مختلف تاثیر بسزایی روی عملکرد مغز میگذارد .

با توجه به این ۷ نکته غذایی حواس پرتی را دور بزنید

با توجه به این موضوع بهتر است خوراکی هایی را مصرف کنید که در آینده شما را از خطر آلزایمر و حواس پرتی دور نگه دارد .

۱- هفته ای یکبار ماهی آب های سرد بخورید

ماهی هایی که در آب های سرد شنا می کنند لایه چربی در بدن خود دارند که آنها را گرم نگه می دارد. این لایه همان اسید چرب امگا۳ است. تحقیقات نشان داده است مصرف امگا۳ توسط انسان التهابات بدن را کاهش می دهد. در مطالعه ای که بر روی ۸۱۵ نفر انجام شد ،

نتیجه ای که به دست آمد قابل توجه بود. از این تعداد آنهایی که هفته ای یکبار ماهی مصرف می کردند نسبت به آنهایی که به ندرت ماهی می خورند یا اصلا مصرف نمی کنند ، ۶۰ درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهند.

۲- بشقاب تان را با کم کالری ها پر کنید

وعده غذایی تان را با سالاد و یا سوپ آغاز کنید. در عین حال می توانید سراغ بشقاب های کوچک بروید تا غذایی که در آنها قرار می گیرد به لحاظ چشمی زیاد به نظر برسد ، در واقع این یک ترفند است و در واقع غذای شما بیشتر از آن چیزی که واقعا هست به نظر می رسد. هر چه کالری کمتری مصرف کنید ریسک ابتلای شما به آلزایمر هم کمتر می شود.

در عین حال هر چه شما کالری کمتری مصرف کنید کمتر به بیماری هایی مانند دیابت ، فشار خون و بیخوابی مبتلا خواهید شد. اگر روزانه ۳۰ تا ۵۰ درصد مصرف کالری را کم کنید ، سرعت متابولیسم شما هم پایین می آید و به تبع آن پروسه اکسیداسیون در بدن و البته مغزتان کاهش پیدا می کند. همچنین قند خون و انسولین هم پایین می آید.

۳- روزانه دست کم ۵ وعده میوه و سبزیجات بخورید

مصرف هر چه بیشتر سبزیجات ارتباط ویژه ای با کاهش میزان زوال کارکرد شناختی مغز بین ۳۷۱۸ فرد ۶۵ ساله و افراد مسن تر در پروژه سلامت و پیری شیکاگو داشته است. شرکت کنندگان در این تحقیق قبول کردند که برای دوره زمانی ۶ ساله توانایی های شناختی ذهنی آنها مورد بررسی قرار بگیرد.

در پایان این دوره افراد متوجه شدند توانایی شناختی آنها به نسبت شروع مطالعات کمتر شده است. با این حال افرادی که روزانه بیشتر از ۴ وعده میوه و سبزیجات مصرف کرده اند نسبت به آن عده که کمتر از یک وعده میوه و سبزیجات در روز میل کرده اند؛ ۴۰ درصد کمتر دچار کاهش توانایی در کارکرد شناخت ذهنی شده اند.

۴- گوشت را قبل از پختن مزه دار کنید

زمانی که پروتئین ، چربی و شکر در معرض حرارت قرار بگیرند ، ترکیب مضر قندی از آنها تولید می شود. شما این ترکیب را می توانید در سوسیس ، کالباس ، گوشت های فرآوری شده و غذاهای گریل و سرخ شده پیدا کنید.مصرف بالای این ماده مضر که مخفف آن (AGE) است می تواند باعث بروز تغییرات ناخوشایندی در مغز شود.

با این حال راه ساده ای وجود دارد تا از مصرف این ماده مضر پرهیز کنید.

قبل از طبخ گوشت تا می توانید آن را آبدار کنید. با جوشاندن گوشت قبل از پختن آن ، یا تفت دادن گوشت و یا مزه دار کردن پیش از طبخ . به این ترتیب اجازه داده اید رطوبت و آب به داخل منافذ گوشت قبل از گریل کردن یا پختن آن نفوذ کند که در نتیجه میزان ماده مضر AGE در گوشت مورد نظر شما کم می شود.

۵- مغز و آجیل بخورید

علاوه بر اینکه آجیل و مغزها از منابع غنی آنتی اکسیدان ها هستند ، همچنین درصد قابل توجهی سلنیوم و ویتامین E در آنها وجود دارد. این دو ماده مغذی سلامت مغز را افزایش می دهند. به طور خاص گردو شامل ماده قوی خوراکی محافظتی برای مغز است.

علاوه بر اینکه گردو هم یکی از منابع آنتی اکسیدان است ، با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی موش ها قابلیت کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را داراست.

۶- شام تان را با شکلات سیاه تمام کنید نه کیک شکلاتی

بیشتر مواد غذایی که به عنوان دسر و بعد از شام سرو می شوند خوراکی های پر شکر هستند. بنا بر جدیدترین تحقیقات ، بالا رفتن میزان قند خون با پروسه مضر اکسیداتیو در بدن و مغز دارد. این بین اما شکلات حاوی آنتی اکسیدانی به نام فلاوونویدز است که یک ماده محافظتیست.

این ماده همچنین در میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن وجود دارند. افرادی که روزانه از شکلات سیاه و نوشیدنی های وابسته به این شکلات برای سه ماه استفاده کرده اند ، در تست های حافظه نتیجه موفق تری نسبت به جوان ترهای یک نسل بعد از خودشان داشته اند.

همین تحقیقات نشان داده است استفاده از شکلات باعث تسهیل جریان خون در منطقه ای از مغز می شود که به حافظه مربوط است.

۷- ادویه جات و ترشی جات مصرف کنید

وقتی ادویه جات را به عنوان چاشنی به غذای خود اضافه کنید ، طبیعی است که کره ، نمک و روغن فضای کمتری برای مانورو در غذای شما داشته باشند.

از آنجاییکه ادویه جات از گیاهان گرفته می شوند ، می توانند منابع غنی از آنتی اکسیدان باشند که استفاده از آن همیشه به افراد توصیه می شود و باید این نکته را بدانید که مصرف آنتی اکسیدان یکی از راه های جلوگیری از آلزایمر است.

به عنوان مثال زنجبیل ، می تواند خطر ابتلا به سرطان ، آرتروز ، افسردگی و البته آلزایمر را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است استفاده از یک چهارم قاشق چای خوری از این ادویه در روز ، قند خون را تا ۲۹ درصد در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم پایین می آورد.

و البته این نکته بسیار مهمی است چرا که بیماری دیابت نوع دوم می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد و این بیماری را گسترده کند.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.