263

گرمایش جهانی میزان پروتئین موجود در محصولات زراعی را کاهش می دهد

|
0 دیدگاه

گرمایش زمین علاوه بر تمامی مشکلاتی که در آب و هوا و شکل زمین ایجاد می کند می تواند باعث کاهش ترکیبات مفید در محصولات زراعی از جمله پروتئین شود”.

گرمایش جهانی میزان پروتئین موجود در محصولات زراعی را کاهش می دهد

بالا رفتن میزان کربن دی اکسید در راستای افزایش گرمای زمین می تواند به شدت پروتئین موجود در محصولات زراعی پایه مثل برنج و گندم را کاهش داده و از این طریق جمعیت بالایی از افراد در گروه های مختلف را در معرض خستگی شدید و مرگ زود هنگام قرار دهد.

البته هنوز دلیل اصلی این مورد از طرف متخصصان ارائه نشده است، اینکه چطور کربن دی اکسید نفوذی در محصولات زراعی می تواند پروتئین و دیگر موارد مغذی را کاهش داهد ولی عوارض آن همه روزه در حال بالا رفتن می باشد.

با توجه به داده های چاپ شده در ژورنال Environmental Research Letters، به دلیل بالا رفتن میزان کربن دی اکسید انتظار می رود.

تا سال ۲۰۵۰ در حدود ۱۵۰ میلیون فرد در دنیا در معرض ریسک تعلیق پروتئین مورد نیاز قرار خواهند گرفت. مطالعه انجام گرفته از طرف محققان دانشگاه هاروارد اولین نمونه در راستای بررسی رابطه بین گرم شدن هوا و کاهش پروتئین در محصولات زراعی را نشان می دهد.

اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی به دست آمده از طرف سازمان ملل United Nations افرادی را مورد بررسی قرار داده که به دلیل کاهش میزان پروتئین در بدن خود با مشکلات بسیاری رو به رو می شوند. چنین افرادی در راستای کاهش میزان مشخصی از این ترکیب حیاتی مشکلاتی نظیر کاهش روند رشد،

بالا رفتن پتانسیل بیماری های مختلف و در نهایت مرگ زودرس را تجربه می کنند. کربن دی اکسید نمونه ای از محصولات جانبی در راستای سوزاندن سوخت های فسیلی می باشد که قادر است گرما را به نوعی حبس کند. اگر تولید این ترکیب کنترل نشود در نهایت سبب بالا رفتن هرچه بیشتر دمای زمین، بالا آمدن سطح آب و شرایط آب و هوایی نامطلوبی می شود.

اولین تئوری قابل قبول در مورد کاهش پروتئین تاثیر کربن دی اکسید بر روی میزان نشاسته موجود می باشد. اما طبق باور دانشمند ارشد این مطالعه مایرز (Samuel Myers) بررسی ها این شیوه از فرآیند را تایید نمی کند. پروتئین تنها ترکیبی نبوده که در راستای افزایش دمای هوا در محصولات کاهش پیدا می کند.

بسیاری ساختار های حیاتی مثل آهن و زینک نیز می توانند در غلات کاهش پیدا کرده و نتایج مشابهی را به وجود بیاورند.

محققان پیش بینی کرده اند تا سال ۲۰۵۰ و در صورت بالا رفتن میزان کربن دی اکسید در هوا مقدار پروتئین در جو تا ۱۴٫۶ درصد، برنج ۷٫۶ درصد، گندم ۷٫۸ درصد و سیب زمینی تا ۶٫۴ درصد کاهش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که تعداد افراد آسیب پذیر به دلیل کاهش ترکیبات مفید محصولات تا ۱۸ درصد بالا خواهد رفت.

محققان گزارش کرده اند راه کار هایی جهت مقابله با این مشکل می تواند شامل قطع انتشار کربن، تنوع محصولات مصرفی روزانه، بالا بردن مواد مغذی در محصولات زراعی و تولید گیاهانی مقاوم در برابر گرما باشد.

معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.