1682

تداخلات مضر مواد غذایی در هنگام استفاده از ماهی

|
2 دیدگاه

افزایش احتمال سکته، افزایش احتمال ابتلا به MS، ضعف شدید، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی و نفخ شدید معده، ناراحتی‌ها عصبی و … تنها برخی از عوارض خوردن ماهی بدون رعایت تدابیر خاص مصرف آن است.

تداخلات مضر مواد غذایی در هنگام استفاده از ماهی

به گزارش زیست آنلاین، یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از «تداخلات مضر مواد غذایی» است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعد غذایی می‌تواند بسیار مضر و خطرناک باشد.

یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت “ماهی” با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که می‌تواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود؛ خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصا در وعده شام می‌تواند بسیار پرعارضه باشد.

ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی‌ها عصبی و …. تنها برخی از عوارض خوردن  ماهی همراه ماست است.

در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی به لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی که در بالا به آن اشاره شد را به همراه خواهد داشت.

پس در مصرف ماهی باید دقت داشت که:

ـ ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.

ـ ماهی حتما همراه مصلحات آن(خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه‌جات گرم، ماهی به صورت شکم‌پر) خورده شود.

ـ مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.

ـ ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.

ـ افراد با طبع سرد(افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به‌شدت پرهیز کنند.

ـ هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.

همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیموترش را نیز توصیه می‌کنند چون نه تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می‌کند.

البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنی‌هایی چون لیموترش و انواع ترشی‌ها به همراه ماهی به‌دلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند بخصوص برای سرد‌مزاجان توصیه نمی‌شود چون ضمن اینکه سبب بی‌حالی، ضعف و هضم سخت غذا می‌شود، تشدید‌کننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است .

در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی بخصوص شب هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه‌جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید‌کننده ام اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی‌شمار و هم طبع گرمی دارند.

به گزارش تسنیم، همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم‌مرغ نیز بسیار مضر است؛ در طب سنتی، مصرف تخم مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به همراه ماهی منع شده زیرا تولید سودا می‌کند و بر خلق و خوی افراد تاثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌شود.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

2 دیدگاه

توسط: اشکان موسایی

سلام.وقتتون بخیر.
اول از همه میخواستم تشکر کنم بابت مطالب آموزندتون.ضمنا لطف میکینید راجع به مصرف به موقع ماست هم مطلبی قرار بدین.
تو چند تا از مطالب که دیدم به این نتیجه رسیدم هیچ موقع و با هیچ غذایی نباید ماست مصرف بشه.چه هنگام و با چه غذایی ماست بخوریم بهتره؟؟

    توسط: معصومه حیدری

    سلام خدمت شما.
    دراین مورد مطلب بیشتری میگذاریم.اما درمورد ماست.
    امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردمان امروزی مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت نمایند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات خود و خانواده شان می افزایند و هرگز نمی فهمند که چوب ندانم کاری های خودشان را می خورند.
    باید بدانیم که بهترین نحوه مصرف و خوردن ماست های مورد تایید نیز چگونه می باشد و در گذشته، قدما چگونه آن را مصرف می کردند. باید بدانید که خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می شود، خلط سالمی نمی باشد. ماست را در قدیم همراه غذا نمی خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می شده است. داخل ماست لبوب مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق را می ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می کردند.
    با این کار اولاً اثر بدی که ماست خورده شده با غذا، در تولید خلط سالم دارد از بین می رود (چرا که با یک فاصله از غذا مصرف می گردد)، ثانیاً سردی ماست نیز گرفته می شود، برای بچه ها و سالمندان خوردن ماست با مصلحات توصیه می گردد. بچه ها امروزه معمولاً ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می گردد با مقداری دم کرده زعفران هم سردی ماست را بگیرید و هم آن را رنگی نمایید تا برای کودکان جذاب تر گردد. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می شود.
    تذکر: – خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لک های پوستی می شود. – خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این مواد غذایی سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد می باشند، افراد را مخصوصاً سالمندان که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب (که آن هم دارای طبیعت سرد است)، مستعد یک سکته مغزی می کند و برگ دیگری به نام مرگ از ناآگاهی های ما در دفتر روزگار ورق می خورد
    مصلحات را فراموش نکنید!
    برای ماست، سه مصلح وجود دارد که ناراحتی ناشی از خوردن ماست را از بین می‌برد؛ گیاه نعناع، آویشن و زنیان را اگر همراه ماست بخورید به هضم آن کمک می‌کند. افرادی که طبع‌شان سرد است در فصل گرم و سرد (خصوصا در فصل سرد سال) می‌توانند مقدار مصلحات بیشتری را استفاده کنند ولی در مقابل کسانی که گرم‌مزاج هستند، بهتر است در فصول گرم سال مقدار کمتری مصلحات را به ماست بیفزایند اما در فصل سرد در این زمینه محدودیتی ندارند.
    ۵ فایده و خاصیت ماست برای سلامتی و تناسب اندام
    ۱٫ ماست بهترین جایگزین شیر
    ۲٫ ماست مناسب برای دستگاه گوارش
    ۳٫ ماست منبع غنی کلسیم
    ۴٫ ماست واسط کم کردن وزن
    ۵٫ ماست عامل تقویت سیستم ایمنی
    بنابراین پیشنهادمابه شما این است که از ماست به عنوان میان وعده استفاده کنید ور این روزهای سرد از سبزی هایی که مضلح ان است درماست مخلوط کنید .باتشکر

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.