1736

خواص رب انار برای سلامتی

|
0 دیدگاه

رب انار به عنوان یکی از فرآورده های انار که مربوط به کشورهای خاورمیانه است طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.

خواص رب انار برای سلامتی

بسیاری از افراد گمان می کنند که پختن انار باعث از بین رفتن خواص درمانی آن شده و رب انار تنها یک ماده غذایی خوشمزه است که فواید چندانی برای سلامتی بدن ندارد.

اما ما در مقاله «خواص رب انار – سهخاصیت اثبات شده رب انار برای سلامتی» با برشمردن برخی از خواص رب انار ثابت می کنیم که رب انار برای بدن انسان مفید است و به سادگی نمی توان از کنار فواید آن گذشت.

با توجه به اینکه وقتی رب انار از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه می‌شود، پلی‌فنول و اسید الایژیک (یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در انار که بیشتر خواص رب انار مربوط به وجود آن است) آن در اثر حرارت از بین نمی‌رود و تنها ویتامین C آن کاهش پیدا خواهد کرد. پس بسیاری از فواید و مزایای انار در رب انار نیز حفظ می شوند.

خواص رب انار برای سیستم ایمنی بدن

رب انار حاوی آنتی اکسیدان های مختلف، به ویژه ویتامین C است که برای سیستم ایمنی مفید هستند. در هنگام هضم مواد غذایی، فرآیندی به نام اکسیداسیون روی می دهد که طی این فرآیند رادیکال های آزاد ایجاد می شوند. رادیکال های آزاد بافت های مختلف بدن را تخریب کرده و باعث بروز بیماری هایی مانند سرطان و بیماری قلبی می شوند.

رادیکال های آزاد علاوه بر غذا، از طریق آلودگی های محیطی نظیر دود و تشعشعات وارد بدن می شوند. آنتی اکسیدان ها به سیستم ایمنی کمک می کنند تا از سلول های بدن در برابر تاثیرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت کنند.

کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب

کلسترول بد مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی است. این نوع کلسترول با رسوب در رگهای خونی باعث تنگ شدن و سخت شدن دیواره عروق شده و فشار بر ماهیچه قلب برای پمپاژ خون به بخش های مختلف بدن را دو چندان می کند. آب انار می تواند مانع از تجمع کلسترول در رگها شود یا سرعت آن را کاهش دهد.

خواص رب انار – کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب

انار حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان های پلی فنول است که می توانند میزان لیپوپروتئین های با دانسیته پایین را کاهش دهند؛

لیپوپروتئین های با دانسیته پایین ترکیباتی هستند که زمینه را برای رسوب کلسترول فراهم می کنند. به زبان ساده تر، پلی فنول ها سطح چربی بد خون را کاهش داده و از ایجاد صفحات چربی در رگ های خونی پیشگیری می کنند و بدین ترتیب موجب کاهش فشار به قلب و حفظ سلامت قلب می شوند.

رب انار سرشار از ویتامین B

رب انار حاوی انواع ویتامین های گروه B از جمله B1، B3، B5 و B6 است. ویتامین B1 یا تیامین علاوه بر کمک به بدن در تولید انرژی، در بهبود عملکرد آنزیم های مفید برای ماهیچه ها، سیستم قلبی عروقی و سیستم عصبی نیز موثر است. ویتامین B3 یا نیاسین به حفظ سلامت و شادابی پوست، سیستم عصبی و سیستم گوارش بدن کمک می کند.

ویتامین B5 یا پانتوتنیک اسید به ارتقاء رشد و نمو طبیعی بدن به ویژه در دوران جوانی کمک می کند. ویتامین B6 یا پیریدوکسین به تجزیه پروتئین دریافتی از مواد غذایی و نیز حفظ سلامت سلول (گلبول) های قرمز خون کمک می کند.

0 پسندیده شده
معصومه حیدری
از این نویسنده

بدون دیدگاه

جهت ارسال پیام و دیدگاه خود از طریق فرم زیر اقدام و موارد زیر را رعایت نمایید:
  • پر کردن موارد الزامی که با ستاره آبی مشخص شده است اجباری است.
  • در صورتی که سوالی را در بخش دیدگاه مطرح کرده باشید در اولین فرصت به آن پاسخ داده خواهد شد.